HomeСРЕЩИМилена Асенова и компанията и „Олимпорт“

Милена Асенова и компанията и „Олимпорт“

милена асенова

Милена Асенова и компанията и „Олимпорт“

На „Международните хранителни изложения“ имахме честта да се срещнем с Милена Асенова, основател на „Олимпорт“.

Като част от съвместната ни рубрика  „Жените в бизнеса за вкуса на успеха“ с Интер експо център, по време на тазгодишните „Международни Хранителни изложения“, ние се срещнахме с основателката на „Олимпорт“ Милена Асенова.

Рубриката ни цели да представи жени, които знаят какво искат и не се боят да го постигнат както в професионален, така и в личен план. С техните истории ние черпим знания и се мотивираме, че пътя към кариерното развитие не е непосилен за съвременната жена, а дори напротив – предпочитан.

За втора поредна година „Олимпорт“ печели златен медал в категория „Качествен и оригинален продукт за  2023“

Олимпорт е компания, занимаваща се с дистрибуцията на продукти, от които предимно зехтини, оцети и маслини.  Продуктите, вкючени в портфолиото, им са разнообразни и с гарантирано качество. В момента са се утвърдили като един от лидерите на пазара в този сектор, като се стремят да заменят масовата употреба в ресторантите на палмово и слънчогледово олио. Работят предимно с малки и средни фабрики от Гърция, Италия, Испания и България.

Освен с дистрибуция, имат и собствен продукт – „Трохи от дехитратирани маслини“. Именно  той е отличен със златен медал от Интер експо център за „Качествен и оригинален продукт 2022 година“.

По време на разговора ни с Милена Асенова, тя ни сподели за каузите, в който участват за подкрепа на младите готвачи

В опитите  да се задържат добрите и млади готвачи на кулинарната ни сцена, Милена е една от хората, активно захванали се  с тази кауза. Затова и вече за поредна 10та година взима участие в Международните хранителни изложения. Милена иска освен да мотивира младите готвачи да продължат реализацията си в сферата, да повиши и тяхната квалификация и образование. Заедно с техните партньори – „Асоциацията на професионалните готвачи“,„Асоциация професионална култура“ и много други, те се борят рамо до рамо  да осигурят една по-добра работна среда на всички в бранша.

За впечатленията си по Международните хранителни изложения 

Тя сподели, че много се радва от поредното си участие и възможността да види реалния растеж на каузата. „В последните години изложенията се разраснаха, включиха съпътстващи събития, разчупиха формата – ето направиха и булевард на вкусовете, организираха и много различни състезания и го направиха още по-интересно.“ Като допълни още: „Ние обикновено каним целия свят да дойде, и целият свят обикновено идва, вижда ни и успяваме да представим продуктите си и себе си“.

За професионалния си път сподели, че е по-скоро нестандартен и неочакван. Започва от съвсем друго поприще – от търговска компания, докато  й хрумва идея да се занимава със сегашния си бизнес. „ Започнах като Рокфелер – с една ябълка, с една кола и от домашния си компютър. Сама си правих доставките клиент по клиент, за което много се радвам, защото именно така научих тънкостите на бизнеса отвътре.“


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: