HomeКРАСОТАМагията на ароматерапията за Коледа 

Магията на ароматерапията за Коледа 

коледна ароматерапия

Магията на ароматерапията за Коледа 

Ароматерапията е най-добрия подарък, които да си подарим.

С наближаването на празничния сезон, коледното настроение се е наместило удобно в сърцето на всеки от нас. А какъв по-добър начин да подобрим празничната атмосфера от това да си подарим една заслужена ароматерапия?

 Ароматерапията, известна с терапевтичното си използване на естествени аромати за насърчаване на благосъстоянието, е идеалния подарък, който можем да си подарим, за да разпуснем ей така, предпразнично. Вижте някои от празничните аромати, които са #MADAMSKO одобрени:

Канела

Топлият и пикантен аромат на канела е синоним на празничния сезон. Той не само добавя приятен аромат към въздуха, но също така създава уютна атмосфера, напомняща за прясно изпечени лакомства и празнични екстри. Етеричното масло от канела често се използва в дифузери и свещи, за да вдъхне на пространството духа на Коледа.

Мента

Ободряващият аромат на мента навява спомени за бонбони, горещо какао и зимни чудеса. Етеричното масло от мента е популярен избор по време на Коледа заради способността му да освежава ума, да повдига духа и да добавя свежа и прохладна нотка към празненствата.

Бор и кедрово дърво

Нека се пренесем се на открито със земните и дървесни аромати на бор и кедрово дърво. Те имитират аромата на свежи коледни елхи, създавайки усещане за връзка с природата. Етеричните масла от бор и кедрово дърво често се използват в смеси, вдъхновени от празниците, пренасяйки хората в зимната страна на чудесата.

Портокал и карамфил

Комбинацията от сладък портокал и пикантен карамфил създава топъл и привлекателен аромат, който е типично коледен. Тази празнична смес не само придава успокояващ аромат, но носи и носталгични нюанси, напомнящи традиционни празнични рецепти и греяни подправки.

Тамян 

Нека прегърнем наситените и смолисти аромати на тамян и смирна, които се свързват с Коледа от древни времена. Смята се, че тези свещени аромати имат духовни и заземяващи свойства, което ги прави популярен избор за медитация и размисъл по време на празничния сезон.

Популярността на коледната ароматерапия

От ароматизирани свещи и дифузори до смеси от етерични масла, имаме огромен избор, най който да избираме. Пазарът на продукти за ароматерапия с коледна тематика продължава да расте. Привлече ни привлечени не само от тези празнични аромати, но и от техните качества. Освен че ще се потопим в релаксичния свят.

Независимо дали си почиваме край камината или аме домакини на празнични събирания, включването на коледната ароматерапия дори и на трапезата е прекрасен начин да направим сезона още по-вълшебен.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: