HomeМЕСТАМеста в България, които да посетите през зимата 

Места в България, които да посетите през зимата 

Зимата

Места в България, които да посетите през зимата 

България се превръща в приказна дестинация през зимата, а някои от нейните уникални места особено изпъкват със своята красота. Независимо дали сте почитател на ски или просто обичате зимните пейзажи, в следните редове ще откриете някои от най-очарователните и романтични места в страната.

Априлци

Мечтаете ли за бяла Стара планина и снежна зима? Тогава Априлци е вашата дестинация. Това китно градче в област Ловеч не просто предоставя магията, величието и силата на Стара планина. Поднася ги пред вас като истинско пиршество за сетивата. Панорамната гледка към Балкана е великолепно изкушение. Съчетана с история, култура, и разнообразие от забавления, включително ски, алпинизъм, лов, риболов, спорт и великолепни места за настаняване. Априлци се превръща в сбъдната снежна фантазия и едно от най-красивите места в България през зимата.

Трявна

Трявна, уютно градче в прегръдките на Стара планина, остава ненадминато и през зимата. Запазените възрожденски къщи, работещите занаятчийници и страноприемницата създават уникална атмосфера. Часовниковата кула, мостът, Историческия музей и местната кухня правят Трявна истинска зимна перла.

Трявна
Снимка: Пламен Ковачев

Златоград

Най-южният град на България, разположен в Родопите, се представя с уникална зимна красота. Златоград е ограден от Родопа планина, а красивите възрожденски къщи и родопската кухня допълват удоволствието от природата. Това място притежава чар, който ще ви остави бездумно очаровани.

Златоград
Снимка: Етнографски комплекс Златоград

Широка лъка

Родопското селце Широка лъка, само на 23 км от Смолян, е перлата на планината. С традиционните си къщи и фолклор, природата около селото създава вълнуваща картина. Посещението на природните скални феномени „Момата“ и „Главата“ е незабравимо изживяване.

Сапарева баня

Разположена в северните склонове на Рила, Сапарева баня предлага гореща минерална вода и уникален парен гейзер. Зимата е перфектният сезон, за да се потопите в релаксиращи процедури и да се насладите на красивата природа в този град, разположен само на 15 км от Дупница.

Сапарева баня
Снимка: БГНЕС

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: