HomeКРАСОТАКорейска грижа за кожата

Корейска грижа за кожата

жена се грижи за кожата си

Корейска грижа за кожата

Нашумяването на източните продукти за грижа за кожата може и да се окажат особено изкусителни.

Всяка от нас мечтае за перфектна кожа, без несъвършенства и с равномерен тен.

Макар и  в западната култура  грижата за кожата да се различава коренно от източната, тя все повече започна да отстъпва пред продуктите и грижа, произличащи от страните на изгряващото слънце, като същевременно да черпи вдъхновение.

Най-вероятно си спомняте времената, когато грижата за кожата беше по-скоро болезнено и досадно наничание, отколкото релаксираща терапия. Тонерите дразнеха, ексфолиантите оставяха кожата на лицето ни червена и чувствителна. Да не споменаваме и тежките аромати в продуктите, което правеше многостепенната грижа направо невъзможна! След приключване на рутината миришехме по-скоро на парфюмерия, наситена с множество тежки и различни аромати. Знаехме, че кожата ни е „чиста“, когато е стегната и суха. Смятахме маслата за най-големия ни враг, а редовните посещения на солариум – най-добър приятел.

Корейските продукти за грижа за кожата отговарят на нуждите, които пазарът за грижа за кожата в САЩ няма. 

Различното в  корейските продукти за грижа за кожата, е че предлага много различни решения от Американските козметични продукти. Често  те се предлагат на пазара за хора със светла кожа – и свързаните с това проблеми с грижата за кожата.

Дерматолозите знаят, че хората със светла кожа често имат определена подгрупа от оплаквания, а хората с по-тъмна кожа са склонни да имат малко по-различни притеснения. Има много изключения от всяко правило за грижа за кожата, но дерматолозите по-често лекуват хора с бледа кожа за състояния като зачервяване, розацея и стареене , докато хората с цветна кожа са по-фокусирани върху проблеми като хиперпигментация и неравен тен.

Красотата на корейската грижа за кожата е, че тя има активни съставки, които работят за всичко. Продуктите предлагат ползи против стареене, но също така хидратират и насърчават равномерния тен на кожата.

И определено нее тайна, че в момента марките на  Kbeauty обикновено са много по-достъпни от техните конкуренти в САЩ, Великобритания и Франция.

Различни съставки

Едно от нещата, които правят южнокорейските продукти за грижа за кожата толкова привлекателни, е начинът, по който регулациите и конкуренцията в индустрията влияят на тяхната формула.

 Продуктите:

Често (ако не винаги) са вегани и тестват върху животни

Склонни да имат малко или никакви аромати 

Използват по-нежните алтернативи на активните съставки като киселини и ретиноли

Използват естествени съставки (като Centella Asiatica ), които не са толкова често срещани в западните продукти

Корейска рутинна грижа за кожата в 10 стъпки

Ако сте запознати с корейската грижа за кожата, вероятно сте чували за рутината „10 стъпки“. Обикновено изглежда по следния начин:

  • Почистващ препарат на маслена основа
  • Почистващ препарат на водна основа
  • Ексфолиант (един или два пъти седмично)
  • Тонер 
  • Същност
  • Масло за лице , серум или ампула, които са насочени към основния ви проблем с кожата
  • Шийт маска (не всеки ден)
  • Околоочен крем 
  • Овлажнител
  • Слънцезащитен крем 

Разбира се рутинната грижа от 10 стъпки не е по джоба на всеки. Освен това „Ако дадете на някого рутина от 10 стъпки, той вероятно ще направи две или три от тези стъпки надеждно“ споделя доктор Вий пред health.clevelandclinic. Дори  и да започнем да добаваме куп различни продукти към рутината си наведнъж най-вероятно няма да знаем как да ги използваме ефективно. Концепцията на рутината от 10 стъпки е брилянтна от маркетингова гледна точка, но д-р Вий предпочита да се фокусира по-малко върху стъпките и продуктите и повече върху принципите:

За него хидратицията стои в основата на красивото лице. Ако даден продукт оставя лицето нистегнато или го  изсушава, това не е правилният избор.

Винаги трялва да поставяме слънцезащитен крем. За добро и за лошо, бледата кожа е ценена в много азиатски култури. В резултат на тези стандарти за красота слънцезащитата е незаменима за рутината на корейците. Както д-р Вий отбеляза, всички цветове на кожата са красиви сами по себе си. И не е нужно да се поддаваме на цветизма, за да вярваме, че всички ние заслужаваме първокласна слънцезащита.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: