HomeЗДРАВЕКак да се върнем във форма след празниците

Как да се върнем във форма след празниците

жена се качва на кантар

Как да се върнем във форма след празниците

Не сте сами, ако сте шокирани от числото на кантара след седмици на привидно безобидни ваканционни удоволствия. Предлагаме ви няколко съвета как да се върнете във форма.

Празничното наддаване на тегло се случва често. Позволяваме си повече допълнителни лакомства, а храната дебне отвсякъде. Обикновено едва след Нова Година, хората осъзнават, че са прекалили. Добрата новина е, че връщането във форма след Нова година не е непосилно, отнемащо време или ограничаващо. За нула време отново ще достигнете здравословното си и щастливо тегло, пише hamptonfit

Определете цел

Този процес ще изглежда различно за всеки. Вашата здравна цел може да отразява как стоят дрехите ви, как се чувствате физически, намаляване на лошото храносмилане. Без значение каква е, тя трябва да бъде измерима, относителна и постижима за вас. Ще откриете, че това помага. Запишете целта си и стъпките, които трябва да предприемете. Придържайте се към личния си план и ако се отклоните от курса, започнете отново със следващото хранене.

Започнете бавно да се връщате към добро здраве

Понякога трябва да вървиш бавно, за да се движиш правилно. Да започнете бавно означава, че наистина разбирате накъде отивате. Направете по-малки постепенни промени, които се фокусират върху общата картина. Така няма да бъдете претоварени от голяма здравна цел. Това разбира се не означава, че трябва да живеете във вашата фитнес зала.

Погрижете се за себе си изцяло

Когато се връщате във форма след празниците, е важно да се погрижите за тялото, ума и душата си. Точно както следвате план за хранене – важно е да се грижите и за психичното си здраве. Участвайте в дейности, които ви позволяват да изчистите ума си, като четене, медитация или разходка с приятел през деня. Всяко от тези по-малки подобрения ще ви помогне.

момиче тренира
freepik

Проверете горивото си

Важно е да се върнете на правилния път с балансиран план за хранене. Резолюцията за здравето и фитнеса на всеки ще е различна, така че храната в чинията ви със сигурност също ще се различава. Важно е да се консултирате с вашия лекар или диетолог. Определете кои режими за хранене ще работят най-добре, за да отговорят на вашите нужди. Като цяло повечето хора се чувстват по-здрави, когато премахнат преработените храни. Увеличат консумацията на зеленчуци, ограничат червеното месо, увеличат консумацията на постни протеини. Намалят възпалителните храни, намалят захарта и следят порциите.

Сладки сънища

Сънят е огромен фактор за цялостната физическа форма. Важно е да си лягате във време, което ви позволява да спите около 8 часа всяка вечер. Ако имате проблеми със заспиването, помислете дали да положите малко усилия в хигиената на съня си. Това може да означава създаване на спокойна среда за сън с точното количество светлина, използване на машина за бял шум или тапи за уши. Също така инвестиране в утежнено одеяло, регулиране на климатичния контрол в спалнята ви, пиене на горещ чай преди лягане или дори вземане на вана със соли. Когато спите добре, ще се събуждате лесно и ще направите тренировката си с настроение.

Променете тренировката си

Полезно е да включите различни форми на упражнения в ежедневието си. Ако тичате на бягаща пътека от години, опитайте вместо това да се разходите навън! Поглъщането на красотата на природата, докато предизвиквате тялото си през разнообразен терен, наистина може да промени резултатите и начина ви на мислене. Ако сте използвали фитнес уреди, помислете дали да не включите тренировка с дъмбели, лечебна топка или гири у дома. Може да ви хареса и да решите, че тренировката у дома е вашият ключ към постоянството. Добавянето на допълнителни начини за подобряване на физическата ви годност за новата година може да бъде жизненоважно за постигането на най-добри резултати.

След като положите усилия, за да коригирате теглото си, не губете инерцията към лятото или следващия празничен сезон. Просто продължавайте. Важно е да наблюдавате диетата си, да спазвате график, да спортувате редовно, да пиете повече вода, да спите достатъчно. Понякога има изкушение да се отпуснете или да загубите отговорността, когато сте близо до целта си.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: