HomeКРАСОТАТенденциите в грима за 2024 г.

Тенденциите в грима за 2024 г.

грима

Тенденциите в грима за 2024 г.

С настъпването на новата година, светът на красотата се подготвя за вълнуващи тенденции при грима. Make-up индустрията винаги е в движение, търсейки нови начини да изрази индивидуалността и стила на всяка жена.

Представяме ви първите наблюдения и прогнози от водещи make-up артисти за предстоящата 2024 година, споделени пред Glamour. Нека се потопим във вълнуващия свят на красотата и открием какви техники и детайли предстоят да завладеят сцената и да станат неотделима част от ежедневната рутина на всеки любител на грима.

Мек блясък

Мек, фин блясък, който подчертава естествените черти, вместо да ги маскира. „Най-голямата всеобхватна тенденция в грима през 2024 г. ще бъде балансираният външен вид на грима.” Това потвърждава гримьорът на най-големите знаменитости – Аш К. Холм. 

„Мисля, че общата тенденция за 2024 г. ще бъде чиста естетика със сияйна, здрава, меко изваяна кожа“, съгласява се професионалният гримьор на знаменитости Даян Бъзета.

Какво означава това? Мислете за зачервени бузи, пернати вежди, росен тен, лунички и хидратирани устни, казва професионалната гримьорка на знаменитости Шелби Смит. Опитайте „пъстри цветове по бузите и моливи за устни, покрити с балсами за устни или гланц“, добавя тя.

„Фокусът върху кожата все още ще бъде огромен“, добавя световният гримьор на знаменитости Харолд Джеймс. Това ще формира основата на мекия гламур външен вид, който ще продължи от 2023 г., като „грим, вдъхновен от лате, лъскави покрития и намигване към естетиката и грънджа на 90-те “, казва Харолд.

момиче с грим
Снимка: vivaglammagazine/pinterest

Сини тонове

Един нюанс по-специално беше осветен от прогнозите в Pinterest. „Аквамариновият грим се завръща и е по-смел от всякога“, казват те. Прогнозират, че „през 2024 г. поколението Z и Милениалите ще намерят нови начини да включат този основен продукт от 60-те години“. Търсенията за „сините сенки за очи“ са нараснали с 65% тази година, докато „забавни сини нокти“ са отбелязали огромен ръст от 260% – а „вид на аквагрим“ е нараснал със 100%.

момиче с грим
Снимка: vivaglammagazine/pinterest


Остъклен руж

„Мисля, че ще видим текстурата на ружовете да стане по-лъскава и мека, за да придаде фино руменина и по-хидратиран външен вид“, прогнозира Даян. Очакваме много слоеве, като течни хайлайтъри, съчетани с кремав руж. „Кремообразният руж е идеален за създаване на здравословно зачервяване“, съветва Аш.

Що се отнася до разположението, ще видим повече от „кукленския руж върху ябълката на бузите“, казва Аш. Или за по-изваян завършек: „Обичам да поставям руж леко над ябълките на бузите за по-повдигнат, сияен ефект“, казва Даян.

Омбре устни

Ombré устните не са новост за 2024 г., след като станаха водещи през 2023 г. В случай, че сте пропуснали: „този вид на устните показва по-дълбок контур и дефиниция около краищата на устните, оставяйки я по-светла в центъра, смесвайки различни нюанси за градиентен ефект“, обяснява Даян.

Виждали сме го на всеки червен килим, така че е актуален – но занапред става все по-креативен. „Забавната част от омбре устните е, че имате толкова много различни версии на омбре. Можете да създадете наситено черни горски плодове омбре устни. Или използвайте естествените си тонове на устните, за да създадете изключително фино омбре“, казва Аш. „Мисля, че ще видим различни интензитети на омбре устните, в зависимост от контраста на нюанса, текстурите на продукта, съгласява се Даян.

Естествени мигли

Огромни, фалшиво изглеждащи мигли вече не са на мода при грима. С нарастването на техниките и продуктовите иновации нарастват и очакванията ни за ежедневния ни вид на мигли. „Мекият и естествен блясък е от ключово значение“, казва Аш. “Независимо дали излизате за обяд или вечерна среща, вашите мигли трябва да изглеждат естествени и повдигнати. Просто си помислете: вашите мигли, но по-добри“, добавя тя.

Едноцветен грим

„Лесният начин да изглеждате готино и модерно е да изберете неутрален, монохроматичен външен вид“, казва Даян. Харолд се съгласява. „Монохромните визии от 90-те ще върнат тази минималистична атмосфера“, заявява той.

Колкото до това как да го направите: „едноцветният грим включва използването на нюанси от една и съща цветова палитра за хармоничен външен вид. Зашеметяващо е и лесно да се направи с помощта на крем стик за многократна употреба, за очи, устни и бузи,” обяснява Даян. „Никога не можете да сгрешите, поддържайки външния си вид семпъл и елегантен.“


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: