HomeИНТЕРЕСНОЛунен календар: Дни през януари за диета, бизнес и красота

Лунен календар: Дни през януари за диета, бизнес и красота

лунен календар

Лунен календар: Дни през януари за диета, бизнес и красота

Първият месец от годината започва с намаляваща луна. Време подходящо за диета след празниците и започване на един по-здравословен начин на живот, спортен режим или упражненията. Тази тенденция ще продължи до 11 януари, когато в 13:57 настъпва новолуние в Козирог. Това е чудесен момент да запишем нашите желания и да помислим и определим целите си за годината. Отделете време за мечти и планиране. Желанията трябва да са 10, написани върху лист хартия, все едно са се случили, без отрицателни частици като не, няма и т.н. Накрая може да завършите с „Така е и така да бъде“. 

Следващите две седмици са благоприятен момент да стартирате всичко замислено по-рано или планувано на новолунието докато Луната е в нарастваща фаза и ви дава своята подкрепа.

На 25 януари в 19:53 е пълнолунието в Лъв

Всички представители на зодия Лъв и Водолей ще усетят по-силно енергията. Това е момент в който не е препоръчително да се правят операции, хората са по емоционални и нервно възбудими. По-силно се чувства тази енергия от жените. Благоприятства се почистването във всякакъв смисъл. Добър момент да почистим и подредим вкъщи, да премахнем ненужната информация от устройствата си, да се освободим от вреден навик или убеждение, токсични хора, както и от излишните килограми. Чудесно и най-ефективното време за провеждане на еднодневно гладуване или така наречената Лунна диета. 

Дните за провеждане на лунна диета през януари са:

04 януари 2024 от 05:32

11 януари 2024 от 13:58

18 януари 2024 от 05:53

25 януари 2024 от 19:54

Лунната диета представлява 24 часово гладуване, което започва от началният час на всяка фаза.

През това време приемаме само течности – чай, вода, може и пресни сокове. Това е моментът, когато Луната максимално ни съдейства за пречистването на организма и отвеждането на токсините чрез течностите. Ефективността ѝ е доказана, бързо се свиква с нея и при продължително прилагане дава невероятни резултати. 

Най-добрите дни за подстригване през януари са:

2 януари 2024

16 януари 2024

17 януари 2024

19 януари 2024

21 януари 2024

22 януари 2024

31 януари 2024

Най добрите дати за бизнес през януари са:

5 януари 2024 – добре е за залагане на фундамент или завършване на делата, но не и за нови начинания

16 януари 2024 – най-добрият ден за бизнес и нови начинания в месеца

17 януари 2024 – много хубав за всякакви начинания особено за договори преговори и неща, от които очаквате бърз резултат

20 януари 2024 – делата ще вървят добре и ще имат чудесна перспектива

25 януари 2024 – всичко започнато днес ще завърши успешно

Най добрите дни за пазаруване са:

15 януари 2024 и 20 януари 2024

Особено внимателни бъдете с всичко, което казвате от 11:19 на 17 януари до 11:42 на 18 януари, защото изреченото на глас може да стане истина. Това важи както за лошите така и за хубавите неща, затова правете хубави пожелания и говорете само добри неща, които искате да дойдат в живота ви. 

Защо лунният календар ни влияе?

На всички е известно, че от Луната зависят приливите и отливите. Тоест от нея зависят океаните – най-големият воден басейн на планетата. Знаем също, че човешкият организъм се състои от около 60% вода. От тук можем да направим извода, че след като луната влияе на водата, влияе и на нас, тъй като в голяма степен ние самите сме вода. Следвайки лунния календар, ние не правим нищо по различно от това да влезем в крак с лунните ритми и съответно в хармония с природата. Нещата в живота ни започват да се случват с повече лекота и да ни носят желаните резултати и благоприятно развитие.

За да научите повече за лунните влияния и как да използвате луната във ваша полза, посетете Astromooncalendar


Наделина Павлова е инж. еколог, но нейната страст е астрологията и лунния календар. Тя е завършила астрология към московската астрологична академия в България. Също така е преминала редица курсове свързани с взаимоотношения и лично щастие.

Share With: