HomeЗДРАВЕКак да излекуваме напуканите устни? 

Как да излекуваме напуканите устни? 

устни

Как да излекуваме напуканите устни? 

Устните изсъхват 10 пъти по-бързо от останалата част от кожата на лицето ни. Кожата на устните е много тънка и деликатна, което означава, че наистина изисква допълнителна защита. 

Съветваме ви да добавите грижа за устните си към ежедневната си рутина. Поставете балсама или мехлема в чантата си или автомобила, така че винаги да е с вас.

Напуканите устни не само са дразнещи и болезнени, но и могат да доведат до сериозни проблеми, ако не се лекуват. Например инфекции и поява на херпес. Затова е важно да поддържаме устните си хидратирани и здрави, използвайки подходящ балсам и избягвайки вредните съставки. Приложете тези ефективни мерки, за да се насладите на гладки и здрави устни:

Изберете правилния балсам за устни

Ключът към бързото излекуване на напуканите устни е изборът на правилния балсам. Използвайте балсам, който съдържа вазелин, етерични масла или глицерин. Тези съставки ще помогнат за задържане на влагата и заздравяването на устните.

Избягвайте балсами, които съдържат камфор, евкалипт и ментол, тъй като те, вместо да помагат, изсушават устните и влошават проблема. Този тип съставки може временно да успокои, но в дългосрочен план може да доведе до по-суха и раздразнена кожа.

Слънцето продължава да изгаря през зимата, затова е важно вашият балсам за устни да съдържа слънцезащитен крем. Това ще предпази устните ви от изгаряне, тъй като те са по-податливи на слънчевите лъчи поради тънката и деликатна им кожа.

Останете хидратирани

Дехидратацията е един от основните фактори, предизвикващи сухота на устните. Затова пийте достатъчно вода. Водата е известна с ползите си за кожата и играе ключова роля в поддържането на устните красиви.

Не облизвайте устните си

Облизването на устните е обичайна реакция при сухота, но това може да ги изсуши още повече. Ензимите в слюнката дразнят кожата на устните.

Избягвайте хапане или търкане

Поради дразнещата сухота, може неусетно да започнете да търкате или прехапвате устните си. Това, обаче ще създаде пукнатини и рани, влошавайки проблема. 

Нанасяйте балсам преди лягане всяка вечер

Много хора спят с отворена уста, което може да доведе до изсушаване на устните. Редовното нанасяне на балсам за устни преди лягане ще предпази устните ви. Може да използвате хидратиращ крем или дори крем с невен.

Добавете грижа за устните си към ежедневната си рутина Поставете балсама или мехлема в чантата си или автомобила си, така че винаги да имате достъп до него. 


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: