HomeСЪБИТИЯМилена Рамчева за логистиката и бизнеса в онлайн сферата

Милена Рамчева за логистиката и бизнеса в онлайн сферата

balkan ecommerce

Милена Рамчева за логистиката и бизнеса в онлайн сферата

Милена Рамчева работи в сферата на директния маркетинг повече от 15 години. Тя има богат опит в обслужването на клиенти, фулфилмънт и логистика за онлайн магазини. Кариерата на Милена започва в издателство „Рийдърс Дайджест“. После е консултант по директен маркетинг на руската компания Bluefox за азиатския пазар, като отговаря за Филипините и страните от Югоизточна Азия. От ноември 2016 г. е изпълнителен директор на „Метрика“ ЕООД и е сред най-разпознаваемите лица в логистичните услуги за онлайн магазини. Завършила е „Счетоводство и контрол“ и „Маркетинг“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Има магистърска степен по „Трудова и организационна психология“ от СУ „Св. Климент Охридски“.

Милена беше част от Balkan eCommerce Summit 2023 като водещ на един от дискусионните панели. Ето какво сподели тя, специално за MADAMSKO:

Бях модератор на панела, посветен на местните и международни логистични решения за онлайн търговците. В панела участваха доказани професионалисти от различни балкански държави, като Корнел Морков от Fan Courier, Вихрен Бисет от EuShipments, Стефанос Економакос от Геники Тахидромики и Игор Гешовски от EcoLogistics.

По време на панела обсъдихме основните предизвикателства пред онлайн търговците в контекста на куриерските доставки в региона, както и възможните решения, които могат да използват, за да достигат пратките им по-бързо и по-евтино до повече клиенти.

Според теб как тазгодишното издание на Balkan eCommerce Summit ще е по-различно от предишното издание?

Събитието през 2024 се очертава да бъде съвсем различно както по мащаб, така и по разнообразие на съдържанието. Освен сериозния интерес от все повече държави и участието на много повече изложители, очаквам и нови теми. Те ще обогатят още повече знанията на балканската общност от професионалисти в електронната търговия. Обявените вече лектори дават силна заявка за едно наистина полезно, практично, но и същевременно визионерско събитие. Убедена съм, че то ще даде толкова необходимия импулс в региона не само за нови решения и подходи, но за едно още по-сериозно сътрудничество между всички участници в сектора.

Как смяташ, че повлия този ивент върху бизнеса ти след участието ти миналата година?

Най-вече се запознах с изключително полезни хора, с които имаме прекрасни възможности за сътрудничество, по които вече работим активно. Научих и много нови неща за съседните пазари, които досега като че ли бяха извън полезрението ми – например Северна Македония, Босна и Херцеговина и др. Очакванията ми за тази година са още по-оптимистични, защото е време да приложим планираните проекти на практика.

Как събитие като Balkan eCommerce Summit би било полезно за бизнесите в сферата на електронната търговия?

За самите онлайн търговци такова мащабно събитие събира на едно място различни доставчици на разнообразни услуги, от които бизнесът би имал пряка и незабавна полза. Хората, които управляват е-магазини могат да открият и неподозиран потенциал в съседните пазари. Също и вече налични решения за по-бързи, по-лесни и по-сигурни продажби през граница. За компаниите, които дават решенията, от друга страна, това е отлична възможност. Както да намерят потенциални клиенти, така и да започнат стратегически партньорства с други бизнеси, с които имат допирни точки.

В какво ще се състои ролята ти на бранд амбасъдър за Balkan eCommerce Summit и защо се съгласи да вземеш участие?

Като бранд амбасъдър основната ми цел е да популяризирам не само събитието, но и цялата концепция зад него. Чрез по-широко и по-смело сътрудничество между активните компании можем да превърнем региона на Балканите в динамичен, добре подреден и по-предвидим общ пазар. Включвам се с голямо желание, защото познавам организаторите и вярвам, че тяхното усърдие прави общите ни усилия по-успешни. Балканите имат нужда от подобно събитие и за мен е както огромна чест, така и голямо предизвикателство да съм част от него! 

Balkan eCommerce Summit 2024 е двудневен форум, който ще се състои в Арена София на 4 и 5 април 2024 г. Организаторът на събитието, Никола Илчев, обещава впечатляващо събитие, което ще донесе нови перспективи в електронната търговия в региона на Балканите.

Ако планирате да развивате бизнес на Балканите или отвъд тях, вашето място е на Balkan eCommerce Summit 2024 – https://balkanecommerce.com/


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: