HomeПОДКАСТЦвета Янкова за книгите с любов и пътят към майчинството

Цвета Янкова за книгите с любов и пътят към майчинството

Цвета Янкова

Цвета Янкова за книгите с любов и пътят към майчинството

В еп. 61 от подкаста „Madamsko представя“ се срещнахме с Цвета Янкова. Цвети е завършила Българска филология в Пловдивския университет, следвайки своята страст към литературата. Тя обича да чете и развива свой профил, в който публикува ревюта на любимите си книги. От скоро е в ролята на майка, въпреки трудния път по който е преминала, за да види двете черти. 

Още като дете Цвети израства сред книгитите и проявява особен интерес към тези на по-големия си брат. Пробуждането на нейната литературна страст, обаче, настъпва в късна тийнейджърска възраст, когато тя започна да пише блог. Преди две години, Цвети решава да съчетае своята любов към книгите със социалните мрежи. Така се ражда нейният Instagram профил, посветен на ревюта на книги – bookloversguidebg. С радост тя споделя, че открива множество съмишленици, които, като нея, обичат литературата.

В момента Цвети работи по втората си книга, която пренася читателите в градско фентъзи приключение с митични създания от българския фолклор.

Отделила се временно от своята основна професия в сферата на международния транспорт, Цвети понастоящем е на изпитателен срок в ролята на „мама“. Тази битка за титлата продължава цели пет години.

Цвета Янкова

В разговора ни с Цвети ще чуете:

  • Обича ли българинът да чете?

  • Какво вдъхнови Цвети да пише книга?

  • Какви могат да бъдат предизвикателствата попътя към майчинството?

Целият разговор с Цвета Янкова, може да чуете в SoundcloudSpotify и YouTube

Share With: