HomeМЕСТАПочивка до вода: 10 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Почивка до вода: 10 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Почивка до вода: 10 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Повечето хора обичат водата и отдиха до вода. Обичаме да гледаме вълните, да плуваме или просто да слушаме шума на морето. Водата ни е очаровала от хиляди години. Нека да разгледате някои зашеметяващи водни чудеса, от диви до невероятно спокойни, споделени от Topvoyager.

Езерото Инле (Мианмар)

Езерото Инле не е най-голямото езеро в Мианмар, но е едно от най-вълнуващите езерни преходи в Азия. Повече от 70 000 души живеят на езерото в плаващи къщи или къщи на кокили. Туристите могат дори да спят под водата в невероятни бунгала (подобни на тези в Таити, но по-селски). Можете също така да се разходите с лодка по реката, за да посетите плаващите пазари, както и много други

Езерото Инле (Мианмар)

Езерото Байкал (Русия)

Това езеро е не само най-голямото и най-старото езеро в света, то е и най-дълбокото. Езерото Байкал е дом на много уникални видове подводна фауна. Понякога се нарича „Галапагос на Русия“. Искате ли да знаете кой живее на дъното на най-дълбокото езеро в света? Разбира се, направете го. Освен това природата около езерото е зашеметяваща, особено през зимата. Така че има много причини да посетите Байкал.

Най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Мъртво море (Йордания/Израел)

Мъртво море е не само най-ниската точка на планетата, но и най-соления воден басейн. Това означава, че в морето няма живи същества (не е нужно да се страхувате от акули!). Тази вода е лесна за плуване. Естествената плаваемост е толкова висока, че можете да лежите в морето и да четете книга. Ако не ми вярвате, проверете сами!

най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Езерото Малави (Малави)

Езерото Малави е перлата в короната на „топлите езера на Африка”. Той е дом на повече от 750 вида тропически риби. Това е чудесно място за почивка. Наоколо има дружелюбни местни жители и невероятен избор от неща за правене. Можете да храните морски орли, да карате дървени канута и да се гмуркате с шнорхел, за да видите невероятен подводен живот. Твърди се, че езерото има най-разнообразния живот в света и местните жители с гордост го показват на туристи

Малави

Остров Пен (Нова Каледония)

Остров Пен е част от земята, която се отдели от Нова Каледония. Тук е най-скъпият недвижим имот в целия Тихи океан. Цените се конкурират дори с Таити. Едно посещение е достатъчно, за да разберете защо това място е толкова търсено – невероятно синя вода, безкрайни плажове с мек бял пясък, невероятно гмуркане. Всичко това прави острова невероятно красив (и адски скъп!).

най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Нил (Египет)

Малко са местата по света, които могат да се сравняват с невероятната история на Египет. Река Нил е била неразделна част от него от хиляди години. Имате възможност да пътувате по реката. Независимо дали изберете голяма лодка или скромен ветроход, ще ви харесат няколко нощувки по Нил. Освен това ще получите бонус точки, ако: скочите във водата (но трябва да внимавате за крокодили) или спите под звездите. Блаженство!

най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Панамски канал (Панама)

Повечето водни басейни са доказателство за това колко удивителен е светът около нас. Панамският канал е различен. Той е доказателство за това, какво могат да постигнат хората, ако решат. Построен през 1914 г., за да съкрати значително корабните маршрути от Тихия до Атлантическия, Панамският канал беше революция. Днес има много круизи, които ще ви запознаят с това създадено от човека чудо.

най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Венеция (Италия)

Венеция е най-романтичният град в света. Тук няма коли, има само тихи лодки, които се носят по каналите. Това е невероятно спокоен и абсолютно зашеметяващ град. Във Венеция можете да се возите на гондола, да слушате песен на гондолиер, да си купите великолепни венециански маски и да пиете истинско италианско кафе на красивия площад Сан Марко.

венеция

Водопадът Виктория (Зимбабве/Замбия)

Водопадът е толкова впечатляващ, толкова е величествен, че се смята, че Ниагарският водопад изглежда като струйка на фона му. За да се убедите сами, облечете страхотно оранжево пончо (може да се наеме точно пред входа), дръжте паспорта си на сигурно място (ще ви трябва, ако пресичате границата) и сложете шапка на главата си. След като вземете подходящата форма, можете да изберете вашето водно забавление. Те включват бънджи скокове, рафтинг, каране на кану или речни круизи.

 най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Големият бариерен риф (Австралия)

Големият бариерен риф в Австралия носи удивителната титла на най-голямото живо същество в света. За съжаление изменението на климата оказва негативно влияние върху него, така че си струва да го посетите възможно най-скоро. Ще бъдете пленени от цветните корали, невероятните риби и други невероятни морски обитатели. Градовете в „горния край“ също предлагат много забавления. Кажете ми, къде другаде по света можете да залагате на състезания с жаби? Вероятно никъде другаде.

най-зрелищни водни чудеса от цял ​​свят

Share With: