HomeМОДАТенденции в деним модата за 2024 г.

Тенденции в деним модата за 2024 г.

деним

Тенденции в деним модата за 2024 г.

В света на модата, денимът не е просто материя, а почти магичен материал, който улавя духа на времето и го пресъздава във всяка визия. През 2024 г., този универсален текстил не просто е част от гардероба ни – той го диктува. Сега, повече от всякога, тенденциите в деним модата са ключов елемент за изразяване на индивидуалността и стиловата автентичност.

Вдъхновени от водещите издания в света на модата, Vogue и Elle, ние насочваме поглед към тенденциите в деним модата. Този сезон не става въпрос само за това какво обличаме, а за начина, по който го правим. 

Сивите дънки се явяват като звезден акцент в новата колекция за пролетта и лятото. Те не само са стилни, но и говорят за смелост. В статията от Vogue, този цвят се описва като новият класически елемент, който ще завладее гардеробите през 2024 г.

Екологичната отговорност също заема своето важно място. Денимът, изработен от рециклирани материали и устойчиви практики, е неотменима част от модната еволюция. Не просто носим дънки, но и придаваме по-голям смисъл на стила си чрез подкрепата на екологичните стандарти. Открийте уникални тенденции, изразете себе си чрез облеклото и създайте своята собствена деним история. 

Сив деним

Тенденции в деним модата
Снимка: GC Images

Избелени дънки

Тенденции в деним модата
Снимка: MONIC/COURTESY OF PROENZA SCHOULER//LAUNCHMETRICS SPOTLIGHT

„Избеленият деним ще бъде основна тенденция в денима през 2024 г., както се вижда в колекцията SS24 на Proenza Schouler“, казва Пейдж пред ELLE UK.

Много тъмни дънки

Тенденции в деним модата
Снимка: LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

В пряк контраст с избеления деним, очакваме тъмният деним да доминира перфектно. Той е идеален за офис визии. Комбинирайте с блейзър, обувки на ток и бяла риза.

Дънковият комплект

Тенденции в деним модата
Снимка: At Gestuz

„Дънковите комплекти излъчват сила и практичност, както се вижда в колекциите SS24 на Валентино, Стела Маккартни и Ула Джонсън“, ни казва Пейдж.

Перфектното допълнение към капсулния гардероб. Kомплектите от деним са подходящи за всеки повод. Може да се носи през деня с маратонки или да се облече за вечерта с обувки на ток. Ако нямате комплект, намерете дънково яке и дънки в един нюанс.

Share With: