HomeИНТЕРЕСНОДо къде стигат актьорите за филмова роля? Част 2

До къде стигат актьорите за филмова роля? Част 2

До къде стигат актьорите за филмова роля

До къде стигат актьорите за филмова роля? Част 2

Повечето от нас мечтаят да отслабнат или, обратно, да натрупат малко маса. За холивудските актьори подобни промени във външния вид стават неизбежна част от тяхната работа. Режисьорите често имат ясни представи за това как героят им трябва да изглежда. Това подтиква актьорите да стигат до крайности в търсене на перфектния образ. Вече ви показахме част от най-запомнящите се промени при актьорите. Ето до къде стигат следващите знаменитости:

Рене Зелуегър

За ролята на дебела жена във филма „Дневникът на Бриджит Джоунс“ (2001) актрисата трябвало да качи 14 кг и да се въздържа от всякаква физическа активност.

Рене Зелуегър

Том Ханкс

Във филма Корабокрушенецът (2000, Cast Away), където актьорът първо се появява като обикновен мъж на средна възраст, а след това се превръща в жител на пустинен остров, Том Ханкс трябвало да отслабне с 23 кг и да остави да брадяса лицето му, заради което снимките дори били спрени.

Том Ханкс

Матю Фокс

В ролята на убиец във филма „Детектив, Алекс Крос“(2012) актьорът трябвало да отслабне с 18 кг.

Матю Фокс

Джаред Лето

Преди да отслабне с 23 кг, за да играе драг кралица в „Клубът на купувачите от Далас“ (Dallas Buyers Club) през 2013 г., Джаред трябвало да качи 32 кг, за да изиграе психотичен убиец.

Джаред Лето

Ръсел Кроу

След снимките на „Гладиатор“(2000)  актьорът трябвало да качи почти 30 кг за ролята на непокорен агент на ЦРУ във филма „Мрежа от лъжи“(2008).

Ръсел Кроу

Хилари Суонк

Въпреки вече атлетичната си форма, за ролята на боксьор във филма „Момиче за милион“(2004) актрисата трябвало да качи почти 10 кг мускулна маса.

Хилари Суонк

Джерард Бътлър

За ролята на суров воин във филма „300“ (2006) този актьор също трябвало да натрупа 10 кг мускулна маса.

Джерард Бътлър

Джейк Джилънхол


След като свалил 14 кг за ролята си в „Принцът на Персия“(2010), Джейк Джиленхол трябвало да си ги върне обратно и да качи още 7 кг мускулна маса за снимките на „Обратен гард“ (Southpaw ,2015). За да изглежда като шампион по бокс, актьорът буквално не излизал от фитнеса цели 6 месеца. А за участието си в предстоящото рестартиране на класическия филм от 80-те години „Крайпътна къща“ („Road House“, 2024) ще се превъплъти в образа на бившия боец от ММА Елууд Далтън и е качил толкова килограми, че официалното му тегло е стигнало 184,5 кг.

Джейк Джилънхол

Ан Хатауей


За ролята на гладна проститутка във филма „Клетниците“(2012, Les Misérables), и без това слабата актриса трябвало да свали допълнителни 11 кг.

Ан Хатауей

Брадли Купър

За да изглежда като истински морски тюлен във филма „Американски снайперист“(2014), актьорът трябвало да качи близо 20 кг мускулна маса.

Брадли Купър

Джордж Клуни

За оскаровата си роля на агент на ЦРУ във филма „Сириана“(2005) актьорът трябвало да качи почти 14 кг.

Джордж Клуни

Райън Гослинг

За ролята в „Очи от рая“ (2009, The Lovely Bones) Райън Гослинг трябвало да качи почти 30 кг, само за да му каже режисьорът, че изглежда ужасно, „той изглежда абсолютно различно от това, което трябва да изглежда неговият герой“. Впоследствие той бил заменен от Марк Уолбърг.

Райън Гослинг

Том Харди

За да изиграе британския затворник Чарлз Бронсън във филма „Бронсън“(2008), Том Харди трябвало да качи 20 кг само за 5 седмици, като яде огромни количества храна и тренира под наблюдението на бивш морски пехотинец. Е, но пък получава British Independent Film Awards за най-добър актьори и е номиниран за британски актьор на годината от London Film Critics Circle Award.

Том Харди

Източник: https://lastmag.ru/hollywood-changes/


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: