HomeСЪБИТИЯЕврокомисарят Хелена Дали гост на Сдружение „Дамски форум“

Еврокомисарят Хелена Дали гост на Сдружение „Дамски форум“

дамски форум

Еврокомисарят Хелена Дали гост на Сдружение „Дамски форум“

След успешната конференция под мотото „Жените в бордове на директорите“ със специален гост Лейди Шери Блеър през 2022 г. сдружение „Дамски форум“ отново поставя фокус върху важни обществени въпроси с тазгодишното си събитие със заглавие „Силата на разнообразието: да променим стереотипите“. Специално за конференцията в София пристига като основен гост еврокомисарят по равенството Хелена Дали. 

Конференцията под мото „СИЛАТА НА РАЗНООБРАЗИЕТО: ДА ПРОМЕНИМ СТЕРЕОТИПИТЕ“ ще се проведе на 15 февруари в Hyatt Regency Sofia.

Като водещ говорител на конференцията Хелена Дали ще сподели европейските изисквания и законодателни инициативи за преодоляване на предизвикателствата, свързани с дискриминацията и стереотипите. 

Събитието, което ще се състои на 15 февруари в хотел Hyatt Regency София, ще представи водещи експерти и ключови теми:

  • Иновации и включване – следващи стъпки и програми.
  • Европейска перспектива и българска реализация.
  • Промяна на стереотипите.
хелена дали

Събитието ще бъде открито от акад. Николай Денков, премиер на Република България, Мария Габриел, вицепремиер и Диана Митева, Председател на сдружение „Дамски Форум“.

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще представи темата за реализацията на европейското законодателство в България. Министърът на Иновациите Милена Стойчева ще сподели нвови тенденции при практиките за равнопоставеност и включване. Опитът на Република Австрия ще бъде представен от Н. Пр. Андреа Икич-Бьом, австрийски посланик в България.

Сред ключовите говорители са евродепутатът Сергей Станишев, дамата на българската художествена гимнастика Илияна Раева,  изпълнителният директор на European Women on Boards Кристен Андерсон. Ще участват още представители на Aurubis, Schwarz IT, Philip Morris International  (за пълен лист с участници и модератори моля, вижте приложена програма)

У нас предстои да се транспонира европейската директива за подобряване на баланса между половете сред директорите на дружества, което би довело до реална промяна в страната. 

Целта на форума е да даде възможност за обмен на идеи и опит, насочени към подобряване на равенството и включването в европейското общество. Обсъждането на ключови теми като борбата със стереотипите и премахването на бариерите пред равенството ще бъде в центъра на вниманието. Целта е да доведе до реална промяна на бизнес средата у нас.

дамски форум

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: