HomeИНТЕРЕСНОLeader Academy стартира кампания „100-те изгряващи звезди“

Leader Academy стартира кампания „100-те изгряващи звезди“

leader academy

Leader Academy стартира кампания „100-те изгряващи звезди“

На конференцията “Gen Z Revolution” през юни 2023 г., Leader Academy представи данни от изследването за Gen Z и пазара на труда, събирайки ги от 1207 младежи от цялата страна. Въпросите, които търсеха отговор, бяха много – Как гледат младите хора от поколението Z на кариерата, какви са техните желания и как могат да изградят успешно бъдеще. Сред най-интересните резултати са, че 69,2% не смятат, че формалното образование ги подготвя достатъчно, за да влезнат в реална работна среда. 49% от младежите имат желание да развият умението “финансова грамотност”, но за съжаление то липсва в образователния процес. 

Обобщено, Gen Z предпочита гъвкавото работно време, търси възможности за развитие и растеж. Но най-голямото предизвикателство за представителите му е да открият позиция, която отговаря на търсенията им.

Събитието стана място за връзка между младите и амбициозни хора и предприятията, които търсят свежи идеи и енергия. Панелите обсъждаха нуждите и предпочитанията на Gen Z спрямо изследването.

Националната кампания „100-те изгряващи звезди 2024“

След успеха на „Gen Z Revolution“, Leader Academy стартира второ издание на Националната кампания „100-те изгряващи звезди 2024“. Кампанията цели да разкрие 100 амбициозни и мотивирани младежи, на възраст между 16 и 25 години от цялата България, и да ги подкрепи със стипендия за кариерна акселерираща програма.

Поколението Z проявява желание за независимост, гъвкавост и свобода. Ако им се предостави възможността да работят навсякъде по собствен начин и да извличат удовлетворение и стойност от своя труд, те се проявяват като изключително продуктивни. Техният работен стил и ценности се различават забележително от тези на предходните поколения, поради което е от съществено значение да се приложи адаптивен подход.

Програмата предоставя разнообразни кариерни възможности. Включително кариерни консултации, онлайн методология за идентифициране на кариерния потенциал, лидерски уъркшопи. Както и общностна платформа за една година, стажантска програма и 7-дневен Bootcamp. Освен това, успешно завършилите стажантската програма имат възможност за менторинг, пълна стипендия за Bootcamp, кариерно профилиране и сертификат за проведен стаж.

Talent Factory Digital

Talent Factory Digital Express  е част от 1-годишната акселерираща програма и предоставя възможност за използване на психологически тестове и инструменти. Те помагат на потребителя да се запознае със себе си и да създаде Личностен Кариерен Профил. Разработен след 6-годишни изследвания и продължава да се подобрява, Talent Factory Digital Express помага на участниците да идентифицират талантите си, да формират визия, ценности и лична мисия. Също така, платформата обединява мотивирани младежи от цяла България. Предоставя им възможност да влезнат в общност от таланти, достъпна за компании, които търсят бъдещи изгряващи звезди. Успешното завършване на Talent Factory Digital Express осигурява и достъп до Talent Factory Camp. Там участниците могат да преминат стаж или да започнат свой собствен бизнес.

Процесът на кандидатстване стартира, младежи също могат да бъдат номинирани и от техни приятели. Първата фаза е Talent Pass до 15 март 2024 г. Следва събеседване с фокус върху „Социално огледало“ и подбор. През април месец ще се състои конференцията „Gen Z революция“ и награждаване на 100-те изгряващи звезди на България 2024.

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: