HomeКРАСОТАМаникюр 2024: светлината и цветът са на мода

Маникюр 2024: светлината и цветът са на мода

Маникюр 2024: светлината и цветът са на мода

 

„Смели, дръзки, ярки и обещаващо пъстроцветни, цветовете в маникюра на годината ще придават настроение и щастие.“ – споделя специално за MADAMSKO Гергана Бангеева

Маникюрът през 2024 г. обещава да бъде истинско визуално пътешествие, като отстъпва от традиционните тенденции и се обръща към по-светли и прозрачни нюанси. „Тази година е за освежаване на палитрата с по-леки и въздушни завършеци, подчертавайки тенденцията към по-етеричен и модерна визия.“, казва редакторът във VOUGE и маникюрист Джин Сун Чой, основател на марките JINsoon Spas и JINsoon Nail Lacquer.

Технологични Нововъведения

Нещо повече от просто стил, напредъкът в технологиите за нокти обещава безкрайни възможности за експериментиране. Очакваме да видим комбинации от хромирани прахове, слоеве от ледени гелове и експерименти с цветовата палитра.

Основни Цветове

Ярките и наситени цветове ще намерят своето място през 2024 г., като всеки нюанс придава усещане за поп арт. От кобалтово синьо до жълто-горчица и ярко червено – палитрата се превръща в източник на свежест.

„Жели завършекът продължава да е сред най-вълнуващите тенденции и тази година.“

Така Чой описва този прозрачен, желеобразен ефект, който позволява на естествения цвят на ноктите да прозира. Този стил създава илюзията на свежи и сочни нокти, които изглеждат като бонбони или плодове. Жели завършекът може да се носи самостоятелно или в комбинация с други цветове, декорации или техники, като например омбре, френски или градиент и придава на ноктите лекота, игривост и настроение. Видяхме техниката на модните подиуми за пролетта 2024 в колекциите на Helmut Lang, Michael Kors и Brandon Maxwell, предлагайки едновременно ярък и нежен изглед.

Смели, дръзки и  обещаващо пъстроцветни

Специално за MADAMSKO Гергана Бангеева – маникюрист и педикюрист, собственик на салон за красота от 30 години, директор на обручителите в Cuccio България и консултант на Cuccio за Източна Европа,  сподели:

Тенденциите в  цветовете за 2024  година  ще бъдат смели, дръзки и  обещаващо пъстроцветни. Ярки и наситени ще придават настроение и щастие. Колекцията пролет лято от Cuccio е с тематичното име Happy go lucky носят положителен заряд с кодираните си имена, като – „Оцвети ме в щастие“, „Всичко от което се нуждаеш е любов“, „Еуфория“ и др. Актуалните цветове са:  Фуксия, Плътно лилаво, Тревисто зелено, Синапено жълто, Наситено Розово, Меко оранжево, Облаково синьо, Тюркоазено зелено.

Cuccio предлага цветовете си във два варианта – както на гел лак така и на обикновен лак. За улеснение на дамите четката на гел лака и обикновеният лак е Дюпондова с меки косми и е заоблена в страниците ѝ. Също така на капачката на четката е закачен показател с цвета, който дава възможност дамата да подложи своя нокът за да се увери че цвета ще и отива.

И за поредна година са много актуални натурални телесни цветове – от прозрачни розови до плътни непрозрачни идентични с кожата цветове. Cuccio предлага многообразие от цветовете в тренда над 30 различни  нюд цветове.Маникюрът и педикюрът са много важен аксесоар към цялостният изглед на една жена. Ноктите са важни, като финалният щрих към  картината на художника, или последния акорд на симфонията на музиканта. За финал бих добавила независимо от цвета, който сте избрали за вашите нокти важно е на вас да ви харесва и да се чувствате комфортно носейки го, за да бъдете завършени и цветни.“ – съветва Гергана Бангеева, която е и първата българка журирала над 5 пъти на състезание по нокти на едно от най-престижните и популярни такива Nailympia Лондон.

Фуксия

Плътно лилаво

Тревисто зелено

Синапено жълто 

Наситено Розово 

Облаково синьо

Тюркоазено зелено

Маникюрът през 2024 г. е повече от просто лак за нокти; той е израз на личност и творчески избор. Със смелостта на основните цветове, елегантността на жели ефекта и иновациите в технологиите, ноктите стават платно за изразяване на индивидуалността. Тази година ни кани да експериментираме и да се забавляваме с маникюра, превръщайки го в ключов елемент от нашия стил.

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: