HomeИНТЕРЕСНО5 тенденции в интериорния дизайн за 2024 г

5 тенденции в интериорния дизайн за 2024 г

korica-tendencii-v-interiorniq-dizain

5 тенденции в интериорния дизайн за 2024 г

Слушайте статията:

2024 г. обещава да бъде година на обмислено подбрани нестандартни цветове. Комбинирани дизайни от различни периоди и завръщане към романтизм. Много бижута и цветя, предлагащи отдих от напредващия свят на технологиите. AD PRO се консултира с експертите и те споделиха мнение за новите тенденции. Ние от Madamsko добавихме и любимото ни завръщане към винтидж мебелите.

Шик с плодове: праскова и кайсия

Меки, сладки и малко тръпчиви, праскова и кайсия са доминиращите нюанси в прогнозите за цветови тенденции в дома. Pantone обяви Peach Fuzz за своя цвят на годината. Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Pantone Color Institute, го описва като „Цвят, излъчващ топлина и модерна елегантност.“ 

carmel-greer-house

Джема Риберти, ръководител на интериора в агенцията за прогнозиране на тенденциите WGSN, отбелязва, че нейният екип е хвърлил поглед върху оранжевото. По-специално, те отбелязват появата му като „зареждащ почти ярък в уелнес сектора“ и като жизнена алтернатива на традиционните пастели. Цветът на WGSN за 2024 г., Apricot Crush , „може лесно да се съчетае с неутрални и естествени цветове и е подходящ за текстил, стъкло, баня и продукти за спалня“, казва Риберти.

Директорът на Champalimaud Design, Кортни Бранън, казва пред AD PRO, че „виждаме всички възможности на прасковени и тюркоазени тонове“. Въпреки че тези нюанси имат тропическо усещане, „също могат да бъдат неутрални“, казва тя. 

Метали

Връщаме се към основните елементи: хром, стомана и алуминий изведнъж са навсякъде. Pinterest Predicts 2024 включва „Горещи метали“ с ясно изразена сюрреалистична естетика. Блестящи повърхности, които наподобяват течен живак. Основателката на House of Hunt, Холи Хънт предвижда, че алуминият и среброто ще придобият популярност след години на златисто и черно.

srebrista-masa

„Склонна съм обаче да избягвам метали, които са твърде лъскави, и предпочитам богатството на полиран хром или никел. Те придават по-полиран и изискан вид”, казва тя пред AD PRO. Тъмнo и дълбокo

emerald

Наситените нюанси на скъпоценни камъни придават на палитрата от дизайнерски тенденции за 2024 г. усещане за кадифена мистерия. Според Роб Натале, шеф на дизайна в Sixpenny, това се дължи отчасти на неотдавнашното доминиране на неутралните цветове в интериора. „Хората преоткриват цвета в домовете си, което е добре дошла промяна от изцяло неутралната палитра. И бижутерските тонове са в челните редици на тази промяна“, казва той. 

Снимка: ballarddesigns.com

Романтизъм

Романтизмът не е само за 19-ти век или 80-те години на миналия век. Романтичният дизайн е повече от клишираното въплъщение на естетиката на Свети Валентин. Когато се приемат с увереност, розовите, червените, цветята, дантелата и панделките могат да бъдат чувствени и провокативни.

rozov-interior

„От възглавници до спално бельо до килими, виждаме ботаническо вдъхновение да се прокрадва във всички текстилни изделия“, казва екипът от Citizenry. Те споделят, че пролетната колекция на компанията ще включва приглушени флорални шарки. 

Винтидж мебели

В съвременния свят, настъпва възраждането на една изключително привлекателна и устойчива тенденция – винтидж мебелите. Забелязва се нарастване на интереса към инвестициите в красиви винтидж артикули и експертно изработени репродукции. В последните години много домове се обзаведоха с мебели, които изглеждат стилно, но бързо губят своя блясък и стойност. Това се променя и е време да инвестираме в истински мебели. Тези, които не само излъчват елегантност, но и са изградени с внимание към детайла и устойчивост.

vintage-furniture

Винтидж мебелите предлагат изключителна издръжливост. Изработени от здрави материали и добре премислени дизайни, те устояват на изпитанията на времето и предоставят дългосрочна стойност. Имат уникален стил и история, което ги прави изключителни. От дървени шкафчета с изящни изрезки до стилни столове с класически форми. Те не само функционират като мебели, но и като израз на индивидуалност и вкус. Във времена, когато екологичната осъзнатост става все по-важна, винтидж мебелите са екологосъобразен избор.

Снимка: BETSY BURNHAM DESIGN

Повторното им използване и възстановяването им съчетават стил и отговорност към околната среда. Преминаването към винтидж мебели е инвестиция в качество. Тези предмети не само привличат с визуалната си привлекателност, но и са създадени, за да издържат години и да бъдат предадени от поколение на поколение.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: