HomeИНТЕРЕСНОДжулиан Мур и Тилда Суинтън в новият филм на Алмодовар

Джулиан Мур и Тилда Суинтън в новият филм на Алмодовар

актьори

Джулиан Мур и Тилда Суинтън в новият филм на Алмодовар

Снимките на „The Room Next Door“ започват през март в Мадрид

Фото кредит заглавна снимка: IMBd

Слушай статията:

В света на киното, където режисьорите често се придържат към проверени формули, Педро Алмодовар отново разбива стереотипите. Известен със своя провокативен стил, превърнал се в един от най-уважаваните творци на съвременното испанско кино, маестрото се отправя към ново приключение – първият си пълнометражен филм на английски език. Продукцията е в сътрудничеството със Sony Pictures Classics, които не за първи път подкрепят творчеството на Алмодовар, а филмът обещава да бъде истинско събитие в кинематографията.

Звезден състав и международни локации

С участието на актриси от ранга на Джулиан Мур и Тилда Суинтън, както и талантливия Джон Туртуро, „The Room Next Door“ вече обещава да бъде едно от най-очакваните заглавия на годината. Снимките ще се проведат в емблематични локации като Ню Йорк и Мадрид. Филмът ще разкаже за сложните взаимоотношения между една несъвършена майка и нейната обидена дъщеря, които живеят са разделени поради дълбоко неразбирателство “, споделя Алмодовар. Както винаги и в тази история, трябва да очакваме дълбок поглед към теми като войната, смъртта и изкуплението чрез приятелството и сексуалното удоволствие.

„The Room Next Door“ – филм, който обещава да разгърне душата

Алмодовар ни подготвя за творба, която със сигурност ще предизвика дебати и размисли. Той не просто снима филм. Той създава изкуство, което ни кара да се замислим за живота, за нашите взаимоотношения и за силата на човешкия дух да намира красота и надежда дори в най-мрачните моменти. С „The Room Next Door“ Алмодовар обещава да ни разкаже история, в която  всяка стая крие история. А всяка история има дълбок смисъл, очакващ да бъде разкрит.

Тилда Суинтън играе ролята на Марта, майката, която е военен кореспондент. Джулиан Мур се превъплъщава в ролята на Ингрид, писателка на автофантастика и приятелка на Марта. Според Алмодовар Ингрид става „пазителка на болката и горчивината на майката и дъщерята“.

 „Филмът говори за неограничената жестокост на войните, за двата различни начина, по които тези две жени имат подход за описание на реалността, за смъртта, и как приятелството и сексуалното удоволствие могат да бъдат най-добрите съюзници за справяне с ужаса“, каза Алмодовар. „Филмът споделя и удоволствието да се събудиш сред птиците, носещи нов ден в къща, построена в природен резерват в Нова Англия, където двете приятелки живеят в необикновена и неловко сладка ситуация.“Среща на титаните

Не можем да не отбележим и факта, че вълнението от очакването на филма „The Room Next Door“ се засилва от събирането на две от най-силните женски фигури в съвременното кино – Джулиан Мур и Тилда Суинтън. Техният талант е безспорен, а съчетанието им под режисурата на Алмодовар обещава истинска феерия от емоции, дълбочина и непредсказуеми обрати. Всеки кадър, всеки диалог и всеки жест в този филм обещава бъде изпълнен със смисъл и цел, превръщайки го в нещо повече от просто кинопроизведение – в истинско произведение на изкуството.

И Мур, и Суинтън са участвали в няколко други филма на Sony Pictures Classics през годините. Суинтън изграе главната роля в „Орландо“, „Само любовниците са останали живи“ и „Младият Адам“. Мур спечели „Оскар“ за своето изпълнение в „Still Alice“ на Sony Pictures Classics.

Преживяванията с Педро Алмодовар

Неотдавнашният късометражен филм на Алмодовар „Strange Way of Life” беше подкрепен от марката Saint Laurent и разпространен от Sony Pictures Classics. В него участват Итън Хоук и Педро Паскал като странни каубои. Алмодовар се основава на отхвърлените си планове да режисира „Планината Броукбек“ преди 20 години. Лентата дебютира на филмовия фестивал в Кан през 2023 г. и стартира по кината в САЩ през октомври 2023 г. като част от двоен филм  с другият късометражен филм от 2020 г. „The Human Voice“.

През 2022 г. Алмодовар планираше да направи „Наръчник за чистачки“ своя англоезичен пълнометражен дебют, базиран на сборник с разкази на Лучия Бърлин. В него трябваше да играе Кейт Бланшет, но отложи тази адаптация.

„The Room Next Door“ няма да е просто още един филм в портфолиото на Алмодовар. Той ще бъде стъпка към нови кинематографични хоризонти, която показва дълбоката същност и иновативния дух на режисьора. Смело стъпвайки в света на англоезичното кино, Алмодовар не само разширява своята аудитория, но и ни дава възможност да видим как неговият уникален стил и визия ще се адаптират и обогатят в нова среда. 


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: