HomeИНТЕРЕСНОКак TP-Link превръща умните домове в реалност

Как TP-Link превръща умните домове в реалност

Как TP-Link превръща умните домове в реалност

Продуктите и иновациите, представени от TP-Link на CES 2024, демонстрират значителен напредък в областта на свързаността и умните домове. Новата технология Wi-Fi 7 и екосистемата Tapo са стъпката към изграждането на по-интелигентни, ефективни и адаптивни домове.

Свързаност и Управление

С Wi-Fi 7, TP-Link поставя нови стандарти за бързина, стабилност и обхват на безжичната свързаност в дома. Това позволява на потребителите да използват високоскоростен интернет във всеки ъгъл на дома си, без да се притесняват за прекъсвания или загуба на скорост дори при голям брой свързани устройства. Системите Deco Mesh Wi-Fi са проектирани да осигурят голямо покритие, което е особено важно в големи домове или такива с множество етажи. Освен това,  TP-Link’s Outdoor Mesh Wi-Fi разширява покритието до външни пространства като басейни и градини, което я прави отличен избор за големи домове и просторни имоти.

Умни домове от ново поколение с TP-Link Smart Tapo

Серията TP-Link Smart Tapo е една от най-значимите серии продукти на TP-Link, проектирана да предостави на потребителите, които се нуждаят от интелигентен, ефективен и надежден дом, предложения за сигурност, чистота, осветление. Всеки от тези продукти може да бъде контролиран и автоматизиран чрез централното устройство за управление Tapo H500, което улеснява създаването на една хармонична и функционална домашна среда.

Посетителите на CES се запознаха и с революционна технология за нощно виждане, наречена ColorPro. Тя е предназначена да осигури отлично качество при запис на изображения и нощно наблюдение. Проектирана за условия на много слаба светлина, тя елиминира необходимостта от бяла или инфрачервена осветеност, предлагайки реално цветово възпроизвеждане, висока наситеност на изображението и нисък шум на изображението.

Гарантирана безопасност

Tapo стартира 2024 г. с включването и на камери и системи за сигурност, идеалното решение за гарантиране на безопасността на дома – както за външни, така и за вътрешни пространства. Един от основните продукти в този сегмент е камерата Tapo C428 KIT, безжична камера интегрираща най-съвременни функции като ColorPro Night Vision и 2K QHD Live View. Тя е снабдена със соларен панел за непрекъснато захранване, гарантиращо постоянно наблюдение на дома. Други продукти, посветени на сигурността на потребителите, включват панорамната камера с 360-градусово визуално покритие Tapo C620 KIT, камерата с изкуствен интелект Tapo C720, както и камери за употреба в закрити пространства, като Tapo C120, с регулируема магнитна основа.

Комплексни решения

В допълнение TP-Link представи решения за разширяване на умния компонент по отношение на достъпа до дома – чрез смарт звънци и ключалки. Тук флагман е безжичния комплект за видео звънец Tapo D230S1, улавящ всеки детайл с впечатляващата си резолюция 2K 5MP и широк ъгъл на гледане от 160° по диагонал. Камерата за звънец Tapo D210, с резолюция 2K 3MP и ъгъл на гледане 160°, осигурява лесно мониторинг на прага на вратата.

За да гарантира комплексни решения за умния дом TP-Link представи на CES Tapo RV20 Plus, тънък и ефективен робот прахосмукачка, задвижван от технологията за навигация MagSlim™ LiDAR. Със своя ултратънък дизайн, уредът без усилие достига до труднодостъпни места под мебелите.

Практичност и естетика

И тъй като умният дом означава не само ефективност, но и забавление и естетика, TP-Link анонсира и  нови продукти за осветление от гамата Tapo – от универсалната Wi-Fi смарт крушка Tapo L535E до смарт светлинна лента Tapo L930-5. Всички продукти за осветление Tapo предлагат различни възможности на употреба, лесни са за вграждане и превръщат всеки дом в по-ефективен и красив само за няколко минути.

Идеята за Умен дом е той да бъде възможно най-практичен, адаптиран към времената, в които живеем. Това е и визията на експертите на TP-Link, които се опират на значението на енергийната ефективност, създавайки Tapo Energy System. Така компанията представи серия от продукти, сертифицирани за енергийна ефективност, съвместими със стандарта Matter, включително мини умния Wi-Fi щепсел Tapo P125M, външния умен Wi-Fi щепсел Tapo P400M, комплекта за умен Wi-Fi димер Tapo P135 KIT и много други.

Най-новите интелигентни сензори от гамата Tapo отговарят и на нуждите от автоматизация на дома. Те включват смарт сензор за движение Tapo T100 и смарт контактен сензор Tapo T110, както и Tapo T315 интелигентен монитор на температура и влажност (*изисква Tapo хъб). Устройствата следят температурата и влажността в реално време с голяма точност, осигурявайки пълен контрол над домашната среда. Асоциирането на Tapo T315 със смарт щепселите Tapo и други смарт устройства поддържа подходяща температура в стаите и гарантира на потребителите комфортни и здравословни жизнени пространства.

Свързаността и умните технологии, представени от TP-Link на CES 2024, предлагат възможност за създаване на домове, които не само отговарят на съвременните изисквания за комфорт и ефективност, но и предвиждат бъдещето на домашната автоматизация. Технологията Wi-Fi 7 и продуктите Tapo са ключови елементи в тази визия, предлагайки на потребителите средства за създаване на по-интелигентен, свързан и устойчив дом.

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: