HomeИНТЕРЕСНОПодкрепи своя доброволчески герой с TimeHeroes

Подкрепи своя доброволчески герой с TimeHeroes

героите

Подкрепи своя доброволчески герой с TimeHeroes

Нека разкажем историята на онези, които правят разлика в обществото! Време е да отдадем заслуженото признание на хората и организациите, които със своите безкористни действия и инициативи допринасят за развитието на доброволчеството в България. Всеки може да номинира доброволец или журналист за Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes.

За седма година ГЕРОИТЕ ще отличат хора и организации, допринесли за развитието на доброволчеството

До 29 февруари на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци и журналисти, заедно с техните добри дела и заслуги, реализирани в периода януари – декември 2023 г.

Номинациите в категория „Организация“ ще бъдат автоматично генерирани от качените на платформата TimeHeroes.org доброволчески инициативи от периода 1 януари – 31 декември. Номинациите в категория „Компания“ ще бъдат генерирани автоматично от всички инициативи на компаниите, участници в инициативата „Доброволчеството е ценност“, осъществили поне една акция в подкрепа на кауза в посочения период.

Всички номинации в четирите категории ще бъдат оценявани от независимо жури. То ще предложи тазгодишните носители на приза ГЕРОИТЕ. В журито ще влязат личности с активна гражданска позиция. Тяхната задача ще е да откроят доброволчески истории и техните създатели, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция. Както и пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност. Можете да се запознаете с всички критерии за оценяване и правилата на наградите на awards.timeheroes.org/rules-2023.

Миналата година в подкаста „MADAMSKO представя“ се срещнахме с Наталия Иванова, Моника Симеонова и Никола Колев. Те са едни от лицата зад най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.

timeheroes
time heroes
снимка: Денислав Стойчев


А защо номинациите са важни?

Номинациите са символичен жест, който прави видими усилията на хора, които даряват своето време безвъзмездно, за да подкрепят различни каузи.

„Героите чистят чешми, ремонтират стари кина, обикалят самотни възрастни хора, елиминират сметища, преподават математика на деца от бедни семейства, маркират трасета за маратони, събират боклуци в планината. Героите не са само в големите градове. Те са навсякъде около нас, пишат организаторите на инициативата и канят всеки да посочи неговия „герой“, за да се превърне примерът му във вдъхновение.

В миналогодишното издание на ГЕРОИТЕ бяха отличени 32 изключителни доброволчески примера. Сред тях са Стела Илиева, Дмитрий Галихин, Доброволците от Центъра за съдействие на бежанци – Варна, организации като Национална асоциация на доброволците на Република България, Фондация Emprove и фондация „Будителките“, Фондация „Добро за всеки“, СУОБ „Мати Украйна“, Фондация Ukraine support and renovation / Втори дом, Фондации “За доброто”, “Три жени”, както и компании като CluneTech, Schwarz IT Bulgaria и SoftUni, насърчаващи доброволческото участие на техни служители в различни каузи извън офиса. Отличени бяха още и журналистите Мария Черешева, Денислава Данкова, Енея Георгиева и Владимир Гешев.

снимка: Денислав Стойчев

timeheroes

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. Платформата е с над 95 000 регистрирани доброволци, обединени около близо 2900 инициативи на 1125 неправителствени организации (НПО) и активисти в цялата страна. Тя е основният източник на доброволци и предметни дарения за добри дела.

Церемонията по награждаването на ГЕРОИТЕ ще се осъществи през април, подробностите за събитието ще бъдат обявени допълнително. 

Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ се осъществяват с подкрепата и под патронажа на Фондация “Америка за България”.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: