HomeПОДКАСТКаква е тайната на хубавото вино и как да го пием

Каква е тайната на хубавото вино и как да го пием

Петя Ангелова

Каква е тайната на хубавото вино и как да го пием

В света на виното винените консултанти са като занаятчии на изкуството. Те не само разпознават перфектния букет и нюансите на вкуса, но и са в състояние да споделят тайните на тази благородна напитка с нас, обикновените любители на виното. Една от тези майсторки на винения свят е и Петя Ангелова – винен консултант с над 20-годишен опит, която споделя своите знания в новия епизод на подкаста „MADAMSKO представя“.

За Петя, тайната на хубавото вино е в това да разберем и усетим всеки негов нюанс. Тя е убедена, че успехът във винения бизнес идва чрез постоянно развитие и истинско удоволствие от процеса. Нейният опит включва работа както с големи винени компании, така и с бутикови производители, което ѝ позволява да види виненият свят от различни гледни точки.

В разговора ни, Петя разкрива, че ключът към успешното винено бизнес предприятие е внимателното планиране и фокусиране върху вкуса и предпочитанията на клиентите. Тя подчертава важността на традициите в производството на вино и винената култура на България като цяло. Петя разкрива, че конкуренцията във винения сектор в България е голяма, но това е знак за здравословен и динамичен пазар. За Петя виното е не просто напитка, а цяло преживяване. Затова, в съчетание с храната, то може да стане истинско удоволствие за сетивата и душата. 

петя ангелова

В епизода ще чуете още:

  • Съвети за успешно развитие на винен бизнес
  • Какво означава хубаво вино
  • На какво ниво е производството на вино в България


Целия разговор с Петя Ангелова, може да чуете в Soundcloud, Spotify и YouTube


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With:
Tags