HomeСРЕЩИОткровения за любовта от Добромир Банев

Откровения за любовта от Добромир Банев

Добромир Банев

Откровения за любовта от Добромир Банев

Корица: ИВЕЛИНА ЧОЛАКОВА

В рубриката „5 мъжки откровения за любовта“ питаме 5 интересни мъже какво мислят за най-вълнуващото и сложно чувство – любовта. В деня на влюбените, ви срещаме с обичания поет, който най-често пише за „любов“, „нежност“ и „красота“ –  Добромир Банев. 

Ето какво сподели той за Madamsko:

“Обичам ранното събуждане. Ставам с нагласата, че нищо не трябва да се пропуска, ако имаш възможността да го изживееш. Любовта е част от порастването, а възпитанието на чувствата не възприемам само като заглавие на книга. Вярвам, че красотата е навсякъде около нас, важното е да имаме очи, за да я видим. Наричат февруари месецът на любовта. За мен всеки ден е любов, тя е поводът и смисълът да ни има тук и сега.”

откровения за любовта

Кога се влюби за първи път?

Първото ми влюбване беше още в първи клас. Колко ми е разбирала главата тогава, само можем да гадаем, но още тогава сърцето ми започна да бие, както никога преди.

Вярваш ли в любовта от пръв поглед?

Не само вярвам, тя е и най-често срещаната. Двама души се срещат някъде, но веднага разбират, че са един за друг. Знаете, любовта не пита, тя винаги е отговорът, от който се нуждаем. 

Влюбен ли си в момента и ще празнуваш ли Свети Валентин? 

Влюбен в смисъла на нова любов не, но не преставам да обичам. Българският аналог на Свети Валентин като празник е Денят на виното и любовта, така че със сигурност ще го отбележа в компанията на скъпи за мен хора. Бих казал, че празникът за мен тепърва започва, тъй като довечера, навръх 14-и февруари, съм поканен да чета мои стихове в рамките на поетично-музикалната вечер „Аз слушам само твоите очи…”, посветена на Мара Белчева. Освен мен, публиката ще може да чуе и стихове на Маргарита Петкова, Найден Вълчев, Недялко Йорданов и др. изявени поети. Събитието е от 18 часа и ще се проведе в къща музей „Петко и Пенчо Славейкови“. На 22-ри февруари ще гостувам във Виена, където по покана на БКИ „Дом Витгенщайн“ ще представя най-новата си книга с любовна лирика „Всички дни ще се казват неделя“.

Падал ли си на колене пред дамата на сърцето си?

Да, веднъж, но е нещо, което се помни цял живот.

Би ли могъл да се обясниш в любов за 14 секунди?

Разбира се, аз все пак съм поет. Но определено го мога и без думи.

Стихотворение от Добромир Банев

Обичам, както никога преди.
Как бързо остаряхме, сам не зная…
Животът е така непредвидим –
възторжен миг в сърцето на безкрая.

Дочувам думи, казани след мен.
Празнувам детството, сънувам радост.
За всеки има път определен.
Какво не бих сменил за още младост!

Не се приема кротко старостта.
Обичаме, разлюбваме, копнеем…
Аз още съм дете на любовта –
живея и умирам бавно.
С нея.

Рубриката „5 мъжки откровения за любовта“ ни позволява да надникнем с намигване в мъжкото разбиране за любовта. Дали пък сме толкова различни?!

От първите трепети в училище до вълшебството на любовта от пръв поглед и силата на истинската любов, нашите гости споделят своите истории. Любовта е многообразна и уникална, и винаги намира начин до сърцето, независимо от обстоятелствата.

С усмивка тези истории са вдъхновение в седмицата на Св. Валентин. Обичайте и бъдете обичани!


Прочети още: Откровения за любовта от Александър Христов

Прочети още: Откровения за любовта от Драгомир Симеонов


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: