HomeИНТЕРЕСНОПрограмата ‘Women in Tech’ стартира в България

Програмата ‘Women in Tech’ стартира в България

women in tech

Програмата ‘Women in Tech’ стартира в България

В днешно време технологичните умения са неделима част от успеха, без значение от сферата, в която се развиваме.

Инициативата „Women in Tech“ предоставя възможност на жените да придобият и развият дигитални умения напълно безплатно. Това е глобална инициатива, която пристига в България за първи път и е пътеводител за всяка дама, която иска да се издигне над предизвикателствата и да заеме своето място в дигиталния свят.

Сътрудничеството между министерството на труда и социалната политика, Висше училище по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България е знак за ангажимента на различните сектори в обществото да подкрепят и вдъхновяват жените в технологиите. Това е стъпка към равенство и възможност за всички, без значение от техния социален статус или образование.

Обучителна програма

Програмата е отворена за всяка жена, която желае да усвои основни цифрови умения – независимо от текущата й работа, образование или социален статус. Безплатните курсове, предоставяни от опитни преподаватели от Висшето училище по телекомуникации и пощи, дават възможност за научаване на програми като Word, Excel и PowerPoint.

От 12.02.2024 г. стартира записването за нашата програма, като първият курс започва на 09.03.2024 г., давайки възможност на участничките да се потопят в удивителния свят на технологиите. С цел по-добро обучение и постигане на индивидуален подход към всеки записал се, групите са ограничени до 10 човека. Занятията в един курс се провеждат в продължение на 5 поредни седмици, всяка събота и неделя. Специално подготвените програми включват 4 или 5 учебни часа

Сертификатът, който участничките ще получат след успешно завършване на програмата, е ключ към нови възможности за професионално развитие. За да направим обучението по-удобно, занятията се провеждат през уикендите, с цел да се отговори на нуждите и ангажиментите на всички участващи, като групите ще са до 10 човека, за да може всеки да получи индивидуален подход и внимание.Посланици на програмата

“Women in Tech” не е просто обучение. Това е общност от жени, които се подпомагат и вдъхновяват взаимно. Посланиците на програмата са вицепрезидентът на България г-жа Илияна Йотова, министърът на труда и социалната политика г-жа Иванка Шалапатова, министърът на иновациите и растежа г-жа Милена Стойчева, първата жена ректор на ВУТП – проф. д-р Миглена Темелкова и редица вдъхновяващи дами от бизнеса и НПО сектора. Те ще инициират специални срещи с курсистките, за да бъдат източник на мотивация и подкрепа в пътя към успеха.

„Социалната отговорност е част от културата, емоционалната интелигентност и емпатията на всяко едно общество. Рядко обаче университети могат да си позволят подобна социална отговорност, поради ограничеността на финансовите ресурси, с които разполагат. Но в колаборация като технологични лидери като Хуауей тази социална отговорност е само въпрос на добро желание. Партньорството ни Хуауей е от години и тази колаборация не за първи път има принадена стойност за българското общество. Пример е не само началото на този проект, но и приноса на Хуауей в развитието на българското висше образование чрез стипендиите, които раздава, чрез участието си в реалния обучителен процес на Висше училище по телекомуникации и пощи, чрез инвестициите, които прави в българското висше образование.“ Това коментира проф. д-р Милена Стойчева.

Повече за програмата виж ТУК


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: