HomeМОДАКакви са тенденциите при булчинските рокли?

Какви са тенденциите при булчинските рокли?

сватбена снимка

Какви са тенденциите при булчинските рокли?

Корица: Jeny’s photography

Слушай статията:

Предстои ти един от най-важните дни в живота – сватбеният ден. Разбира се, изборът на сватбена рокля е в центъра на вниманието. Със сигурност искаш да бъдеш неповторима и да отразиш своя стил, затова сме тук, за да ти представим най-новите тенденции в сватбената мода. Ежедневните модни тенденции са циклични. Това, което виждаме днес, е повторение на това, което е било популярно през последните десетилетия. Същата концепция важи и за сватбената мода.

За тазгодишните булки тенденциите в сватбените рокли са свързани с красиви детайли. Очакват се много романтични форми – като корсети и ниски талии. Както и платове във фини нюанси на розовото, богата дантела и жакардови текстури.

булчински рокли
Снимка:Reem Acra

Мини рокли

През 2023 г. се наблюдаваше сериозен подем в мини роклите като късата рокля на Chanel, която София Ричи-Грейндж носеше за вечерната си сватбена визия. Кейт Халфпени, основател и дизайнер на Halfpenny London, е свидетел на скок на търсенето на къси рокли, пише Glamour.

„Съчетайте ги с епично наметало или воал за истинската церемония, след което ги оставете самостоятелно, за да танцувате цяла нощ“, казва тя.

Драматичен шлейф

Повечето двойки избират големи сватбени тържества вместо минималистични церемонии. Съответно повече булки ще облекат рокля, която осигурява силен моден момент за тяхната разходка по пътеката. Един дълъг, впечатляващ шлейф е перфектното допълнение към сватбената рокля. Вдъхновени от сватбените визии на известни личности като София Ричи-Грейндж, шлейфовете се превръщат в неизменна част от сватбената мода за 2024 година.Класически булчински сватбени рокли

Няма нищо по-вечно от традиционната булчинска рокля. Очаква се тенденцията за класическа булчинска мода да се издигне до нови висоти през 2024 г. 

„Класическата булчинска рокля притежава вечна привлекателност за булките, които ценят традиционната естетика и силуети. През 2024 г. класическите булчински рокли ще продължат да бъдат популярен избор“,  казва Джорджина Чапман, съосновател и творчески директор на Marchesa за Brides.

PHOTO BY INSTAGRAM/THEREDUSTER

Барбара Палвин

Ниска талия

Ниските талии официално са на пазара през 2024 г. Често булките се изненадват колко добре им стои подобен модел рокля. Когато става дума за елегантни сватбени рокли, падналата талия определено е в класацията. Подобни модели за първи път стават популярни през 20-те години на миналия век. Дори и най-модерните модели имат леко винтидж усещане и са идеални за булка, която търси нещо ретро. 

Силуетът с ниска талия се дефинира като такъв, който прегръща извивките ви почти до ханша, преди да се разшири. Тъй като „талията“ е по-ниска от естествената ви талия, тя създава илюзията за по-дълъг торс и подчертава вашите извивки. Роклите с падаща талия също могат да ви накарат да изглеждате по-високи и са приятна алтернатива на класическата А-силует или бална рокля.

Снимка: COURTESY OF JENNY YOO

булченските рокли

Корсети

Може би си мислите, че материята и декорациите са най-важни за сватбената рокля. Трябва да знаете, че конструкцията на вашата рокля е също нещо, което може да направи голяма и зашеметяваща разлика. Корсетът служи като вътрешна опора, която може да се използва вместо сутиен. Също така незабавно ще промени естетиката на булката по елегантен, привлекателен начин. Той кара фигурата да изглежда по-слаба и осигурява прекрасен силует на пясъчен часовник.

Photo: Enaura Bridal

бяла рокля

Минималистични рокли

По-малко е повече! Булките, които искат да се откроят в морето от бални рокли, ще се насочат в напълно противоположна посока. Става дума за изчистени семпли модели, вдъхновени от роклята на Каролин Бесет-Кенеди от 1996 г. Тук важна е прецизната кройка и качествената материя.

Снимка: NINA WESTERVELT

семпла рокля

Стилни и нестандартни

Редакторският избор на Madamsko е за всички дами, които искат да бъдат различни и нестандартни в сватбения си ден. Това са роклите на дизайнера Сара Хирш. Тя изработва алтернативни модели на булченски рокли, които се отличават с изключително качество, иновативни силуети и много естествена коприна. Сара използва материали, като коприна, дантела и бродерии. Това осигурява не само красив външен вид, но и комфорт и удобство. Дизайнерката предлага възможност за персонализиране на роклите спрямо индивидуалните предпочитания на булката.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: