HomeКРАСОТАГрим и очила: Как да ги съчетаем за перфектен вид?

Грим и очила: Как да ги съчетаем за перфектен вид?

грим и очила

Грим и очила: Как да ги съчетаем за перфектен вид?

Слушай статията:

Един ден преди няколко години близка приятелка се загледа в лицето ми и каза „О, не си се гримирала симетрично. Нали знаеш, че лупите на очилата работят и в двете посоки.“ Честно, не се бях замисляла. Повече от 10г. съм с очила и не се бях сетила, че те увеличават ефекта/дефекта на грима ми. Всъщност те превръщат очите ми в център на вниманието. И започнах да търся в мрежата съвети и трикове, с които очилата ми винаги да бъдат интересен детайл.

Миглите: Дължината има значение

Дългите мигли са мечта за много жени, но когато носим очила, те могат да се окажат предизвикателство. Избягвайте спирали, които удължават миглите до степен, където те докосват лещите на очилата, предупреждава Лиза Елдридж – един от най-известните гримьори в света за Vogue. „Вместо това, фокусирайте се върху спирали, които добавят обем и разделят миглите, за да избегнете бучки и да подчертаете очите под рамките.“

Фон дьо тенът: Изкуството на прикритието

Носенето на очила може да създаде предизвикателства и за грим основата, особено в областта на носа, където рамките се опират. „Намалете количеството на фон дьо тена в тази зона и използвайте коректор за точково прикритие,“ съветва Елдридж. За дълготрайност е добре да не забравяме да фиксираме грима с подходящи продукти, които ще предотвратят размазването и ще запазят визията ни свежа през целия ден.Устните: Център на вниманието

Ако предпочитаме да държим грима на очите по-дискретен, трикът е да насочим фокуса към устните. „Красивият, ярък цвят на устните може да бъде вашето тайно оръжие,“ казва Елдридж. Необходимо е да изберем цвят, който допълва цвета на очилата и добавя акцент към нашата визия, докато останалата част от грима остава минималистичен за балансиран и стилен завършек.

Ружът: Финалният щрих

Правилното приложение на руж може да доведе до завършека на грима ни, особено когато носим очила. Позицията и размерът на рамките могат да повлияят на това къде и как да нанесем ружа. Ако рамките са по-малки и лежат високо на лицето, можем да следваме традиционния метод и да нанесем ружа на ябълките на бузите си. За по-големи рамки, които покриват част от бузите, професионалните гримьори съветват да нанесем ружа в по-структурирана форма, като създадем „С“ форма, която обхваща скулите и се простира до слепоочията. Така ще добавим индивидуалност и цвят на лицето си, без да се губим под рамките на очилата.

Когато носим очила, гримът е важно да допълва, а не да се конкурира с рамките. Аз започнах да експериментирам с различни техники и продукти, за да намеря идеалния баланс, който подчертава моите очи и лице, като същевременно се съчетава хармонично със стила и цвета на очилата ми. Повярвайте ми, с тези малки трикове, не само изглеждам страхотно, но и се чувствам  уверено и комфортно с очилата като моден акцент.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: