HomeИНТЕРЕСНОИсторията на Кат Джанис и майчината любов

Историята на Кат Джанис и майчината любов

Кат Джанис

Историята на Кат Джанис и майчината любов

Корица: Photo by Handwritten Records

31-годишната певица от Вашингтон, Кат Джанис, вдъхнови целия свят с нейната история за сила и майчина любов. Тя е диагностицирана с рядка форма на рак през 2021 г. След двегодишна битка, включваща химиотерапия и лъчетерапия, на 15 януари тази година обяви, че ракът ѝ е прогресирал. Със сърце, пълно с майчинска любов, Кат решава да остави нещо значимо за своя 7-годишен син, Лорен. На 19 януари, в деня на рождения си, тя пусна в стрийминг платформите песента „Dance You Outta My Head“ – диско-поп мелодия с любовни нюанси. Кат обяви, че всички печалби от музиката ѝ ще отидат за сина ѝ. И това, което последва, надмина всички очаквания. Песента е номер 1 в TikTok Billboard Топ 50 и се изкачи до номер 7 в световната класация на iTunes като стигна до първото място в Румъния, Ирландия и Чехия. 

„Оставям всички приходи на моя син, който е много музикален, надявайки се да му дам тласък в музиката, от който ще се нуждае по-късно в живота си.“

Номер 1 в TikTok Billboard Топ 50

@cat.janice #greenscreen YOU ALL GAVE ME MY ONE MORE MOMENT ALIVE AND I AM FOREVER GRATEFUL ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ offically Billboard Charting top 40 artist!!!!!!! #billboard #viraltiktok ALSO TOP 50 TIKTOK VIRAL!!!!!!!!!!!!!! @billboard ♬ Dance You Outta My Head – Cat Janice

До 30 януари „Dance You Outta My Head“ беше номер 11 в класацията за цифрови продажби на Billboard, изпреварвайки „Whatever“ от Kygo с Ava Max, „White Horse“ от Chris Stapleton и „Yes, And?“ от Ариана Гранде. 

„ШОКИРАНА съм да бъда Топ 40 изпълнител в класацията на Billboard за Hot Dance/Electronic и СЪЩО #11 за Дигитални продажби“, написа тя в Instagram. „ВСИЧКИ ВИЕ НАПРАВИХТЕ ТОВА. Дадохте ми моята сбъдната мечта. Точно когато имах най-голяма нужда. Всички вие ме обичахте и ми дадохте „още един жив миг“.

„Dance You Outta My Head“ продължава да се издига в TikTok Billboard Top 50, тъй като все повече потребители научават и разпространяват както песента, така и историята на Кат. Самата Джанис продължава периодично да публикува за успеха на песента в TikTok. Много потребители публикуват видеоклипове с танци на песента и повишават осведомеността за състоянието на Джанис или просто използват мелодията, за да озвучат видеата си. Историята на Кат беше споделена от национални публикации, включително USA Today, The Washington Post и People. Сега, само няколко седмици по-късно, „Dance You Outta My Head“ стана като глобален феномен.

Dance You Outta My Head

Кат пуска песента си „Dance You Outta My Head“ в TikTok на 19 януари 2024 г., четири дни след като е настанена в хоспис. Написана в съавторство с Макс Върнън, песента е за това да бъдеш най-добрият, да излезеш и да решиш да изхвърлиш проблемите от главата си с танц. Кат решава да издаде песента самостоятелно, вместо чрез обичайния си звукозаписен лейбъл, за да пусне песента по-бързо. Онлайн тя пише: „Последната ми радост ще бъде, ако предварително запазите песента „Dance You Outta My Head“ в моята биография и я предавате поточно, защото всички приходи отиват направо при моето 7 -годишното момче, което оставям.“ Кат прехвърля правата върху всички свои песни на сина си.

Кат е родена в Северна Вирджиния и е израснала в Анандейл. Тя се научава да свири на цигулка и пиано на шестгодишна възраст. Има 14 години класическо обучение, по време на което се присъединява към оркестър, джаз групи и театрални постановки. Започва да пише музика около 12-годишна възраст и по-късно се учи как да продуцира своя собствена музика. Кат се сгодява за приятеля си Кайл Хигинботам през август 2023 г. и двамата се женят през декември, знаейки, че времето ѝ е малко.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: