HomeКРАСОТАСпа ритуалите повишават самочувствието

Спа ритуалите повишават самочувствието

спа ритуали

Спа ритуалите повишават самочувствието

Според невронауката, спа процедурите на Natura Bisséподобряват емоционалното и психическо състояние.

В света, в който живеем, стресът и напрежението са част от ежедневието ни. От работния ни график до семейните задължения, често сме подложени на високо ниво на напрежение. Това може да оказва негативно влияние върху нашето физическо и емоционално състояние. Стресът може да доведе до умора, депресия и дори проблеми със съня, което води до намаляване на самочувствието ни.

Важно е да намерим време за себе си и да се погрижим за нашето физическо и емоционално благополучие. Въпреки че това може да звучи като предизвикателство в ежедневния ни рутинен живот, откриването на начини за релаксация може да има дългосрочни положителни ефекти върху нашето здраве и самочувствие.

Изследване, проведено от Natura Bissé в сътрудничество с институт за невронаука и университета в Мурсия, разкрива впечатляващите резултати от техните спа ритуали. Според него, спа процедурите на Natura Bissé повишават благополучието на хората с почти 70%. Като в същото време трансформират кожата и увеличават самочувствието.

Основата на тези изследвания е във фундаменталното разбиране на въздействието на докосването и грижата за кожата върху човешкото съзнание и тяло. Невронауката, която стои зад тези проучвания, изследва мозъчната активност, сърдечния ритъм и биомаркерите като кортизол и окситоцин, за да потвърди физическите и емоционални ползи от процедурите на Natura Bissé.

Предимства от спа процедурите:

  • Чувството за благополучие се увеличава с 67%;
  • Чувството за самочувствие нараства;
  • Имат успокояващ и релаксиращ ефект;
  • Подобряват състоянието на кожата.


Защо тези изследвания са толкова важни за нашето общество?

Те подчертават връзката между грижата за кожата и психичното състояние. В епоха, в която менталното здраве е от особено значение, откриването на начини за релаксация и намаляване на стреса са приоритет. Процедурите на Natura Bissé допринасят не само за здрава и красива кожа, но и за справянето със стреса.

Тези изследвания подчертават силата на докосването като форма на терапия. Процедурите не само преобразяват кожата, но и предоставят уникална възможност за физическо и емоционално подобряване. Докосването се превръща в основен елемент, който подпомага възстановяването на нашето тяло и душа.

Най-важното е, че тези изследвания отбелязват началото на нова ера в грижата за кожата и благополучието. Спа процедурите на Natura Bissé се превръщат в нещо повече от просто естетично изживяване – те стават инструмент за подпомагане на психичното и физическото благополучие на всеки, който ги избере.

Ако търсите начин да се отпуснете и да подобрите настроението си, не се колебайте да опитате спа ритуалите на Natura Bissé. Те не само ще преобразят външния ви вид, но и ще ви помогнат да се почувствате по-добре както вътрешно, така и външно.


Natura Bissé е световно призната марка за луксозна грижа за кожата. Постоянният стремеж към върхови постижения доведе Natura Bissé до множество награди, включително признание в три поредни години за „Най -добрата СПА марка в света“ през 2018, 2019 и 2020 г. от World Spa Awards™. С дъщерни дружества в Испания, Дубай, САЩ, Мексико, Обединеното Кралство и Китай, както и с присъствие в повече от 100 страни, Natura Bissé продължава да расте в целия свят в най-добрите СПА центрове. В България Natura Bisse Barcelona вече 13 години е представена от Esthetic Privilege. Терапиите и продуктите на марката могат да бъдат намерени в най-луксозните СПА центрове и престижни салони за красота в цялата страна, а терапевтите преминават специални обучения.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: