HomeПОДКАСТСимеон Колев и истинските истории за жените и мъжете

Симеон Колев и истинските истории за жените и мъжете

Симеон Колев

Симеон Колев и истинските истории за жените и мъжете

В новия епизод на подкаста “Madamsko представя” ви срещаме със Симеон Колев – автор и най-вече мъжкия глас на сутрешния блог на БГ Радио “Стартер”. Симеон работи в „БГ Радио“ от самото му създаване. Миналата година издателство Егмонт издаде неговата трета книга  “Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа – част 2”. Този наръчник е за дами на всякаква възраст, с всякакъв статус, семейно и материално положение, дами с всякакви проблеми и дори такива, които твърдят, че не познават проблеми. Разказите в книгата са вдъхновени от истинския живот. Симеон споделя, че любимата част от книгата са неговите лични писма, адресирани към двете му деца и бъдещата му жена. 

Радиоводещият споделя, че за него перфектната жена е тази, която е съответна на ситуацията. Според него една жена не трябва да си поставя лимити, трябва да знае какво иска и да може да казва “не”. Той смята, че жената трябва да бъде “оптимистична мацка, а не кахърна лелка”. 

Симеон Колев
Снимка: Пламен Иларионов

Въпреки че в книгата се докосва до сериозни теми, като „Ще се разделиш ли с партньора си, ако ти искаш деца, но той не иска?“, Симеон успява да внесе хумор и лекота във всяка житейска ситуация. Той подчертава важността на оптимистичния подход към живота и воденето на разговори за важни теми с ведро отношение. Книгата включва и коментари от психотерапевта Милена Ташкова и Богдана Трифонова от „Стартер“. Те добавят стойност с тяхното професионална и женска гледна точка. 

Това което Симеон иска да предаде на читателите е, че нещата, които ни се случват са нормални и естесвени. “Че когато ни се случват трудни неща те са нещо, което е дошно да ни научи. И че когато допускаме грешки е важно да не ги повтаряме.”

В разговора ще чуете още:

  • Има ли тема, за която не би писал?
  • Тънка ли е границата между забавното и наистина сериозното?
  • Корекциите и жените

Целия разговор със Симеон Колев, може да чуете в SoundcloudSpotify и YouTube


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: