HomeSEOДамски сватбени обувки – как да изберете правилните за вашата булчинска рокля

Дамски сватбени обувки – как да изберете правилните за вашата булчинска рокля

сватбени обувки

Дамски сватбени обувки – как да изберете правилните за вашата булчинска рокля

Предстои ви сватбено тържество? Със сигурност вълненията и емоциите са много! Улисани в приготовления, не забравяйте да отделите подобаващо време на обувките, с които ще съчетаете своята мечтана рокля. Ще бъдете обути с тях дълги часове и определено си струва да изберете не само красив, но удобен чифт, който ще съхрани комфорта ви без да правите компромиси с визията. Ето как да го откриете.

Отворени или затворени обувки?

Отговорът е много много лесен: помислете какво ще е времето и къде ще сте. Ако е лято, спокойно можете да се спрете на сватбени обувки с отворени пръсти. С тях не само ще изглеждате прекрасно, но и ще сте напълно в тон и синхрон с високите градуси и подходящото за тях облекло. Обувките със затворени пръсти пък, са подходящи за по-хладните месеци, когато не само по-ниските температури са предизвикателство. Подобен чифт ще ви даде повече комфорт и няма да треперите от студ в името на модата и любим чифт елегантни сандали, за които винаги сте мечтали. По-добре ги запазете за друг повод, без да се лишавате от тях, но се спрете на затворена обувка.

Ниски, средно високи или с безкраен ток?

Кое от тези решения ви е най-удобно и предпочитате? Височината винаги е елегантна, но пък може да се окаже истинско изпитание за краката ви, предвид дългите часове, които ще прекарате обути в този красив чифт. Още повече това може да е проблем, ако сватбата е в примерно етно комплекс с каменна настилка. Разбира се, винаги можете да си вземете два чифта  обувки и едните да ползвате за снимки и докато ви е удобно с тях, а после да се преобуете с нещо по-подходящо и комфортно. Решението е ваше. Направете аргументиран избор. Той не е толкова труден, предвид, че на пазара в магазините като ССС има голямо разнообразие сватбени обувки във всякакви модели. Високи, ниски, със среден ток, с тънки или дебели токчета, затворени или отворени пръсти и пета, с панделки, тюл, детайли, кристали – разнообразието е голямо. Открийте онлайн или на място в магазини ССС.

сватбени обувки

Как да съчетаете обувките с роклята?

Обърнете внимание на цвета на роклята и този, на сватбените обувки. Те трябва да си подхождат. Ако роклята ви е къса или с дълга цепка и краката и съответно обувките ви се виждат постоянно, заложете на модел с излъчването, което искате. Може да е по-приглушено или пък да изберете дизайн, който прилича на произведение на изкуството. Някои дами залагат на различни цветове за обувки и рокля и това е идеално, стига между двете да има хармония и да ви харесва.

Освен това, много модерни в последните години са ярките обувки. Смели дами, които искат да впечатляват своите гости, залагат на сватбени обувки в ярък цвят. Защо не добавите „нещо синьо“ точно с обувките си? Злато, сребро, мед, перла, шампанско, слонова кост също са подходящи и хармонират с класическите цветове сватбена рокля. Металическите бляскави нюанси са идеален избор, ако искате повече звездно излъчване. Следвайте усещането си за стил и няма да сбъркате. 

Универсалните съвети

Избягвайте каишка на глезена, ако нямате безкрайно дълги крака. Добавете височина с подходящ ток, ако търсите такава. Задължително обуйте и „разтъпчете“ сватбените обувки преди специалния ден. Вземете си резервен чифт, който може да спаси ситуацията, ако се наложи. Преди всичко, не се водете само от визията на обувките, но съобразете вида им с кройката, дължината, цвета и стила на роклята си, вашия тип фигура и не на последно място, комфорта си. Избирайте умно дами, краката ви ще ви благодарят! 


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: