HomeСЪБИТИЯПревърнете се в гений с един различен моноспектакъл

Превърнете се в гений с един различен моноспектакъл

Режисьорът и актьор Димитър Узунов

Превърнете се в гений с един различен моноспектакъл

Режисьорът и актьор Димитър Узунов, музикантът Котарашки, астрофизикът Владимир Божилов и видео-артистът Никола Налбантов ще дадат възможност на всеки зрител от публиката да изяви своята креативност и да влезе в образа на великия учен. Билетите вече са налични.

На 7-и март (четвъртък), от 19:00 на Сцена Дерида, (ул. Цар Самуил 32, София) ще се представи интерактивният мултидисциплинарен спектакъл обединяващ изкуство и наука Как да се превърнеш в Айнщайн за един час”. Моноспектакълът е по текст и изпълнение на Димитър Узунов. Той обединява знанията и талантите на няколко популярни артиста и учени. Те ще потопят публиката във фантастичния свят на физиката и ще я направят основен участник в действието. Автор на музиката е популярният и обичан музикант Никола Груев – Котарашки, видео-сценографията е дело на изявения сценограф Никола Налбантов, който наскоро бе номиниран за наградата “Икар”, а научен консултант и гласът на изкуственият интелект Айни е едно от най-разпознаваемите лица от сферата на астрономията и астрофизиката у нас –  доц. д-р Владимир Божилов. 

моноспектакъл

AI технологии

Моноспектакълът „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?” на Димитър Узунов, който ще видим и в главната роля, е забавен и увлекателен разказ за креативността на един от най-изявените и творчески умове на човечеството. Представлението разказва за принципите и причините, обуславящи гения му. А те се оказва, че могат да бъдат приложени във всяка област на човешката дейност! В представлението ще видите и нагледен пример за това как креативния човешки ум може да впрегне AI технологиите дори в разказването на любопитна и интересна история като този спектакъл.

Авторите на спектакъла имат амбициозната задача да превърнат за един час всеки един от публиката в експерт по креативност. Готови ли сте да приемете предизвикателството и да се приготвите за бъдещето?

Димитър Узунов

“Много хора смятат, че да си креативен е трудно и е талант, който само някои късметлии притежават по рождение. Съвременната наука доказва, че това не е така. Креативността и креативното мислене са умения, които успешно може да развие всеки един от нас”, споделя Димитър Узунов.

Част от екипа на “Как да се превърнеш в Айнщайн за един час” са още: актрисата Ванина Кондова (в ролята на женския изкуствен интелект); Елена Гамалова (визуална идентичност) и операторът Радостин Найденов.

Билети за представлението могат да бъдат закупени онлайн в платформата на Ипейпро, както и на място, билетна каса Сцена Дерида.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: