HomeСРЕЩИКак да комуникираме по-ефективно с клиентите?

Как да комуникираме по-ефективно с клиентите?

Как да комуникираме по-ефективно с клиентите

Как да комуникираме по-ефективно с клиентите?

Вера Иванова е експерт с близо 20 години опит в маркетинговите комуникации. През годините, тя е участвала в локални и международни проекти, и като част от комуникационни агенции, и от страна на бизнес организации. В момента Вера е Маркетинг директор в Price International. Българска софтуерна компания, позната с брандовете Callflow и Omnilinx, които са иновативни платформи, в които бизнесите управляват комуникациите си с клиенти в различни канали като телефон, чатове и месинджъри.

Вера е посланик на водещото събитие в областта на електронната търговия в Балканския регион – Balkan eCommerce Summit 2024. Ето какво сподели тя, специално за MADAMSKO:

С какви предизвикателства се сблъсквате като маркетинг директор в Price International и каква е вашата стратегия за успешно справяне с тях?

Като маркетинг директор в Price International, основното предизвикателство, пред което се изправям ежедневно е развиването не на един, а на два бранда, които се намират в различни етапи от своя жизнен цикъл.

От една страна, имаме Callflow – вече утвърдена облачна платформа, която помага на бизнесите да управляват телефонната комуникация със своите клиенти. С над 1000 клиента в бизнеса и администрацията, Callflow има добра репутация на пазара, а целите ни са да поддържаме и разширяваме нашата пазарна позиция.

От друга страна, е Omnilinx – нашата нова уеб-базирана платформа за продажби и комуникация с клиенти в различни канали като телефон, чат, имейл и месинджъри. Omnilinx все още търси своето място на пазара и съответно изисква малко по-агресивен подход, за да достигнем до нови клиенти.

Вера Иванова

Какво е уникално в SaaS платформите, които разработвате и как те подпомагат различни бизнеси в ефективното им общуване с клиентите?

Уникалността на SaaS платформите – Callflow и Omnilinx се крие в тяхната способност да дигитализират търговските процеси и да улесняват бързата експанзия на онлайн магазините. Тези облачни продукти позволяват на бизнесите да осъществяват продажби по много по-ефективен и икономичен начин, без необходимостта от разработване на индивидуални решения от нулата или големи инвестиции в хардуер и софтуер.

 С Omnilinx, например, търговците могат да управляват ефективно своите комуникационни процеси, без да се увличат в сложното и времеемко управление на отделни канали.

Освен това, платформата включва функции като автоматизирани обаждания за потвърждение на поръчките и други оптимизации, които намаляват оперативните разходи и едновременно с това подобряват клиентското изживяване.

 Важно е да подчертаем, че въпреки мощността и удобствата на SaaS платформите, те са инструменти, които трябва да бъдат използвани в контекста на добре обмислена стратегия и ясно формулирани бизнес цели. Нашата цел в Price International е не само да предлагаме технологични решения, но и да подпомагаме нашите клиенти в изграждането на тяхната стратегия за обработване на запитвания, като гарантираме, че те максимално извличат ползи от нашите продукти.

Какви тенденции забелязвате в ecommerce и как ги интегрирате във вашите продукти?

Една от ключовите стратегии през последните години в продажбите, е търговците да дават възможност на клиентите си да взаимодействат с магазина през различни канали – от уебсайта и телефона до имейла, социалните мрежи и чат приложенията. И разбира се, когато става въпрос за наистина добра комуникация, е добре тя да е интуитивна и последователна, независимо от къде клиентът е избрал да се свърже с онлайн търговеца.

Разбираме, че за бизнесите е трудно да жонглират с всички тези канали и когато клиент ги потърси в различни платформи, те трудно сглобяват картината на запитването или казуса. Затова и създадохме Omnilinx като платформата, която обединява телефона, уеб чата, имейлите, тикетите и дори Facebook Messenger и Viber на едно единствено място.

Комбинацията от данните на клиента и историята на неговата комуникация позволява на екипа, който приема запитванията на клиентите да си „припомня“ разговорите с клиента, независимо къде са проведени и да не губи времето нито на бизнеса, нито на клиента.

От друга страна, Omnilinx позволява на членовете на екипа да си сътрудничат в реално време като обменят информация директно в прозореца, в който се води разговора с клиента, без това да е видимо за него.

Как да комуникираме по-ефективно с клиентите

Какво ви вдъхновява в работата ви и как поддържате креативността в екипа си?

В работата ми в Price International, това, което най-много ме вдъхновява е, че макар и от 20 години на пазара, компанията пази духа на стартъп културата. Ценим смелостта да експериментираме и готовността да поемаме рискове.

Освен това пламъкът в екипа се поддържа и от факта, че проектите ни са живи – постоянно пускаме нови функционалности и подобрени версии на нашите софтуерни платформи. Колегите виждат непосредствено резултата от усилията си. Този начин на работа е значително различен от много други софтуерни компании, където проектите често продължават с години и е възможно да не видят бял свят.

Каква роля играе Balkan eCommerce Summit за вас и какво очаквате да споделите с участниците на събитието?

Balkan eCommerce Summit e платформа за споделяне на знания, опит и най-новите тенденции в областта на електронната търговия. С нетърпение очакваме да обменим идеи и практики с другите участници и да се вдъхновим от техните успешни истории.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: