HomeИНТЕРЕСНОНай-забавните забрани за бъдещите майки

Най-забавните забрани за бъдещите майки

бременна жена

Най-забавните забрани за бъдещите майки

Какво може да бъде по-нелепо от суеверия и поличби за бременни? Не вдигай ръцете си, не плети, не си подстригвай косите… Този списък далеч не се спира дотук! Ето най-нелогичните правила за бъдещите майки от различни страни:

Слушай статията:

Не яж сладолед! В Китай вярват, че всяка студена храна не е добра за бъдещия малчуган: защото тя «охлажда» неговите жизнени сили и повишава риска от аборт. 

Не мий зъбите си с паста! Във Виетнам пастата за зъби се счита за особено токсична и опасна за бременни: не дай Боже жената случайно да я преглътне! Именно затова на бъдещата майка предписват да използва за хигиена на устата само сода и подсолена вода. 

Пий тъмна бира! А, това правило е доста приятно: в Чехия бременните ги съветват в последните месеци ежедневно да изпиват малко тъмно пиво. То, просто много насърчава изработването на мляко. 

Не ходи в зоопарк! В Турция на бременните настоятелно им се препоръчва да не посещават зоопарк. Нали, ако те случайно погледнат маймуни, мечки или камили, детето ще се роди грозно!

Не давай никому да ти докосне корема!

В Африка не се цени западното «фамилиарно» отношение към бременните коремчета. Там свято вярват, че никой, освен близките родственници, не трябва да докосва жена в положение – иначе злите духи могат да отвлекат детето! 

бъдещите майки

Без яйца! Всъщност, яйцата са много полезни за бременните: в тях се съдържат добри мазнини, много протеини и холин, вещество, необходимо за развитието на детския мозък. Но мексиканците са убедени, че ако бъдещата майка иска да закусва бъркани яйца, малкото ще мирише лошо! 

Не върши домашна работа! Още едно приятно правило, което може да се обмисли! В Китай бременните ги пазят от всякакви домашни задължения, като гладене или чистене. 

Яж всичко, което искаш! Звучи доста опасно, но американските баби имат поверие: ако бременната не хапне това, което й се прииска, детето се ражда с родилно петно! 

Яж сурова риба! Абсолютно табу за бременни в целия свят, освен в Япония. Там суши и сашими не само са разрешени, но са препоръчвани на бъдещите майки. Впрочем, качеството и свежестта на местната риба наистина са в няколко пъти по-високи, отколкото в нашите ширини. 

Пийте отвара от маргаритки! Звучи като вълшебно питие за феи, но на вкус, казват е доста противно. Както и да е, в Южна Африка това не подлежи на обсъждане. Не пиеш ли отвара от маргаритки – не си майка!


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: