HomeКРАСОТАКак да разберете дали бюти инфлуенсърите ви лъжат?

Как да разберете дали бюти инфлуенсърите ви лъжат?

инфлуенсърите

Как да разберете дали бюти инфлуенсърите ви лъжат?

Ако сте човек, който обича да е в крак с новите трендове за красота, най-вероятно следите инфлуенсъри в TikTok или Instagram. Те преглеждат продукти и ви казват какво да купувате и какво да не купувате.

Може да бъде полезно да се запознаете с актуалните продукти, които често се рекламират като „следващото най-добро нещо“. С марките за красота, които пускат нов продукт  през ден, как всъщност е възможно инфлуенсърите да ви дадат точен преглед на нещо, което вероятно често са използвали само за кратък период от време? Особено когато става въпрос за грижа за кожата.

Инфлуенсърите Лий Кембъл и Кели Маккарън отговориха точно на този въпрос. Те обясниха как точно тестват продуктите за грижа за кожата и грима, какво препоръчват и какво не. 

„Правя това от 20 години. И когато за първи път попаднах в медиите за красота, слагах абсолютно всичко по лицето си“, казва Лий. Така тя е стигнала до състояние, характеризиращо се с чувствителна кожа, раздразнение и нарушена кожна бариера. Всичко това се дължи на изпробването на твърде много активни съставки върху кожата.

„Винаги, когато получа нови продукти, по-специално, ако са подходящи за кожата ми или проблемът ми (а често не са), гледам какво е в моята рутина в момента. И винаги имам само един активен по това време.“

Струва ли си фалшивата реклама?

За много хора е трудно да се доверят на инфлуенсъри или се доверяват само на определини такива. Но това, което трябва да имате в предвид е, че ако популярните лица в социалните мрежи преувеличават или не казват истината – това изобщо не им е от полза. Все пак тяхната репутация и доверие в аудиторията ще бъдат разбити. 

Важно да се подчертае, че доверието на публиката е ключово за успеха на всяка маркетингова кампания. Когато известни личности или инфлуенсъри се ангажират със съдържание, което е фалшиво или преувеличено, те рискуват да загубят доверието и уважението на своите последователи. В крайна сметка, това може да има сериозни негативни последици за техните кариери и лични марки. От друга страна, някои може да видят краткосрочната полза от фалшивата реклама. Тя може да донесе бързи печалби или увеличение на популярността в интернет, но това често е на цена на дългосрочната им репутация и автентичност. В повечето случаи, инвестирането в истински, автентичен и честен маркетинг е отговорен и устойчив подход, който дава по-дългосрочни и устойчиви резултати.

Често се случва инфлуенсърите да променят мнението си за даден продукт, но защо? “Дали продукти, които не харесвах преди две години, сега са в рутината ми? Определено. И има продукти, които препоръчвах преди, а днес никога не бих използвала. Това е така, защото всичко се променя. Кожата ни се променя, животът се променя, особено науката зад грижата за кожата.“

На какво да обърнем внимание? 

Винаги се вслушвайте в това, което влиятелните лица казват за определени препоръки. Често ще можете да разберете кое е истина и кое може да е малко погрешно. Винаги обръщайте внимание на езика, който някой използва, когато говори за продукт. Дали той е по-скоро със специфични и професионални термини или е сякаш разказват на приятел.

Едва ли ще чуете човек на улицата или близък да ви препоръча продукт с думи като „намаляване на пигментацията“ или “намаляване в фини линии“. Дори да бъде платена реклама, то трябва да е отделено много време за използване на продукта – месеци или години, за да може да се потвърдят тези му качества.


Прочети повече: Какви ще са тенденциите в грима през 2024?


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: