HomeИНТЕРЕСНО5 места, на които да направите сватбата си 

5 места, на които да направите сватбата си 

сватбата

5 места, на които да направите сватбата си 

Планирането на сватбата е магическо пътешествие, пълно с вълнение и очаквания за перфектния ден. Еднo от най-важните решения, които бъдещите младоженци трябва да вземат, е изборът на локация за церемонията и празненството.

Слушай статията:

България е прекрасна дестинация за сватбени церемонии, предлагайки разнообразие от локации, които обещават да направят вашия специален ден незабравим. Ето някои от най-идеалните места за сватби:

Плажна сватба

плажна сватба

Няма нищо по-романтично от мекия пясък под краката ви, топлото слънце върху кожата ви и звука на вълните, докато казвате „Да“. Сватбите на плажа отдавна са популярен избор за двойки, които искат романтична и живописна обстановка. Ако мечтаете за сватба на плажа, българското Черноморие предлага множество прекрасни места. Сватбите на плажа предлагат зашеметяващ фон за снимки. Блестяща вода, златист пясък и ярки залези, създаващи мечтана атмосфера. Също така подобни сватби могат да бъдат по-неформални. ‘Без излишен стрес и строго официално облекло. Лятната морска сватба кара младоженците и техните гости да се отпуснат, да се забавляват и да имат едно незабравимо преживяване. 

Също така, красотата на морето означава, че не е нужно да харчите цяло състояние за допълнителни декорации. Семплите, елегантни акценти могат да подобрят естествената среда, без да нарушават зашеметяващия фон. Комбинирането на сватбата с меден месец може да ви спести време, пари и стрес. Освен това гостите ви могат да се насладят на малка ваканция, докато присъстват на вашия специален ден.

Плажните сватби обаче идват с някои предизвикателства. Времето може да бъде непредсказуемо. Дъжд, вятър или екстремни температури могат да попречат на големия ви ден. Уверете се, че имате резервен план, в случай че времето не е на ваша страна. Пясъкът може да затрудни гостите с официални обувки, а вятърът може да разруши прическите и облеклото. Изберете облекло и прически, които са подходящи за условията. Неравният терен и мекият пясък на плажа могат да затруднят придвижването в района на някои гости, особено на възрастни хора или хора с увреждания.

Планинска сватба

планинска сватба

За тези, които предпочитат свежия планински въздух и величието на извисяващите се върхове, планинската сватба е незабравимо преживяване. Планините предлагат уникална и спираща дъха природа. Това отново ще гарантира единствена по рода си обстановка за вашата церемония и снимки. Прохладата през летните месеци също е плюс. Планинската обстановка предлага широка гама от дейности на открито, на които гостите могат да се насладят. Времето в планината също е непредвидимо с внезапни дъждовни бури или температурни спадове. Тази непредсказуемост може да направи планирането на церемония или прием на открито по-сложно, тъй като ще трябва да имате резервни опции в случай на лошо време. 

Отдалечените планински места могат да доведат до по-високи разходи за транспорт и настаняване за вас и вашите гости. Пътуването до и от мястото може да отнеме повече време, а възможностите за настаняване може да са ограничени или по-скъпи поради уединената обстановка. Планинска сватба може също да означава по-малко местни доставчици, от които да избирате за кетъринг, фотография и други сватбени услуги. Това може да направи процеса на планиране по-предизвикателен и потенциално по-скъп, ако трябва да привлечете доставчици от по-далеч.

Любов и вино

младоженци

Винарните са станали изключително популярни локации за сватбени церемонии в последните години, и със сигурност не без причина. Разположени сред винени лозя и сред природни пейзажи, те предлагат неповторима атмосфера. Toзи вapиaнт ce дoближaвa дo гpaдинcĸaтa cвaтбa. Paзлиĸaтa e, чe тoвa ca мecтa извън гpaдa, дocтa гoлeми ĸaтo плoщ и cпeциaлнo пpоеĸтиpaни зa opгaнизиpaнeтo и пpoвeждaнeтo нa cъбития. У нас има повече от 20 винарни изби, винарни и шато, които се използват за сватби сред лозята на България. Hяĸoи oт тeзи лoĸaции имaт xoтeлcĸa чacт, в ĸoятo мoжeтe дa ce нacтaнитe зaeднo c мaлĸa чacт oт гocтитe. 

Сватбена шатра

сватбена шатра
ALLAN ZEPEDA

Сватбената шатра често е резервен вариант. Големите шатри са подходящи за всяко събитие на открито, което може да бъде повлияно от времето, било то дъжд или екстремни температури. Едно от най-големите предимства на вземането на шатра под наем за вашия голям ден е, че можете да организирате сватбата си практически навсякъде! Независимо дали организирате изискан прием на голямо място или просто организирате интимно събитие за вашите близки, шатрата ще ви помогне да постигнете желаната от вас сватбена естетика. Хубавото на сватбените шатри е, че те са като бял лист, който може да се трансформира в почти всеки стил или тема за вашия голям ден. Но това също означава, че почти всичко трябва да се наеме. От размера на шатрата до осветлението, дансинга и мебелите, наемът и съпътстващите принадлежности ще увеличат значително бюджета.

Голф игрище

голф

Независимо дали сте обикаляли клубове отпреди или просто харесвате идеята за изобилие от поддържана зеленина, голф игрищата предлагат невероятна красота и гледки. Това място ще осигури изключителна и луксозна атмосфера за вашия сватбен ден. Голф клубовете могат да съчетаят всичко в едно, освен църковния брак. Обикновено разполагат с поне един ресторант, където можете да организирате вечерята. А ако се очаква дъжд, ще имате план Б за церемонията. Освен това много голф игрища разполагат с опитни координатори на събития, които могат да ви помогнат с планирането и провеждането на вашата сватба. Помислете за близостта на голф игрището до вашите гости, особено ако много от тях ще пътуват извън града. Изберете място, което е удобно и лесно достъпно.

Без значение дали сте почитатели на класическата романтика или жадувате за приключения, възможностите за локации за сватби са безбройни и впечатляващи. Важното е да изберете мястото, което отразява вашата индивидуалност и стил, и което ще направи вашия специален ден незабравим за вас и вашите гости.


Прочети още: Какви са тенденциите при булчинските рокли?


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: