HomeМЕСТАПортобело – най-готиният шотландски квартал

Портобело – най-готиният шотландски квартал

Портобело

Портобело – най-готиният шотландски квартал

Независимо дали търсите живописно място за еднодневни екскурзии или искате да направите голямо пътешествие през 2024 г. Портобело – „най-страхотното градско кътче“ в Шотландия може да е вашата перфектна дестинация.

Слушай статията:

По-рано през февруари The Times публикува списък с петте най-добри „микроквартали“ в Обединеното кралство. Сред модерните дестинации в Англия, Портобело в Единбург е единственият избран шотландски район в списъка.

Крайбрежното предградие в столицата на Шотландия е най-известно с прекрасния си плаж Портобело, който се отличава с две мили зашеметяващ мек пясък. Невъзможно е да се говори за Портобело, без да се спомене неговият грандиозен пясъчен плаж, който се простира на две мили. Разбира се, най-популярен е през летните месеци, когато посетители от цял Единбург и отвъд него се събират, за да плуват и правят слънчеви бани. Междувременно има изобилие от кафенета и барове по крайбрежната алея, от които можете да се насладите на питие или дори сладолед, докато гледате към водата.

Портобело обаче може да предложи много повече

Докато плажът му прави Портобело топ дестинация за летни еднодневни екскурзии, кварталът има какво да предложи през цялата година. Дори самият плаж Портобело има много повече събития, отколкото си мислите. С неговата живописна алея, където се намират единствените автентични турски бани в Единбург. Portobello High Street е оживен център, който включва широк набор от очарователни независими магазинчета и кафенета. Тук се намира и историческото кметство на Портобело, което е основно място за събития в квартала – от танцови забави до местни пазари.

Снимка: Kenny Lam

Портобело

Когато става въпрос за места за храна и напитки в Портобело, вие сте абсолютно разглезени за избор. С голямо разнообразие от модерни ресторанти, кафенета и барове, осеяни из квартала. Предвид крайбрежното местоположение на предградието обаче, бараката с морски дарове ShrimpWreck е задължително посещение. Понастоящем има рядка оценка пет от пет на уебсайта за пътувания Tripadvisor въз основа на отзиви, като скорошни посетители хвалят неговото „страхотно“ и „красиво приготвено“ меню.

Може да изглежда странно да посочите вътрешен басейн като акцент в Портобело, когато плажът е само на няколко крачки. Но плувният център Портобело е много повече от това. Датираща от 1898 г., сградата е дом на единствените автентични обществени викториански турски бани в Единбург. Една от само трите в Шотландия — която включва три камери, които стават все по-горещи. Ако имате нужда от известно подмладяване, това е мястото, към което да се насочите.

Не позволявайте на факта, че в момента е зима, да ви обезкуражи да посетите плажа Портобело, тъй като гледките са божествени дори в сняг. Не е чудно, че е популярно място както за разходки на кучета, така и за джогинг. Има и редовни уроци по фитнес и йога, където можете да поддържате активност, заобиколени от някои от най-красивите пейзажи, които Шотландия може да предложи.


Прочети още: Исторически забележителности в България, които да посетим


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: