HomeПОДКАСТШеф Илиан Кустев и писателят Благой Иванов говорят за жените

Шеф Илиан Кустев и писателят Благой Иванов говорят за жените

мъже говорят за жени

Шеф Илиан Кустев и писателят Благой Иванов говорят за жените

В новия епизод на подкаста “Madamsko представя” избрахме да поканим двама изключителни мъже, с които да поговорим за храната, писането, жените и любовта по повод 8-ми март – Деня на жената. 

Шеф Илиан Кустев, добре познат от MasterChef, има забележителна кариера и е едно от големите имена в кулинарията у нас и по света. Той издаде и първата си книга “69 рецепти с история”. Тя ще допринесе за много вкусни мигове във всеки дом. Шеф Кустев споделя, че му е било трудно да издаде книгата. Тя е разнообразна и подходяща за всички желаещи да експериментират в кухнята.

Благой Д. Иванов е писател и кинокритик. Завършил е кинознание в НАТФИЗ, пише от ученик, а скоро издаде последната си книга “Тринайсет чудовища за Хелоуин”. Тя е подходяща за детската аудитория. Забавна и авантюристична, книгата ще бъде интересна и на родителите докато я четат на детето си, споделя Благой.

Да се вдъхновяваш от жена

Благой разкри, че за книгата си “Мазето” е почерпил вдъхновение от тогавашната си половинка. Шеф Кустев не крие, че обича да готви за любимата си жена. За него, когато има любов между мъж и жена това се пренася и в храната. Въпреки че като дете мечтае да стане футболист, любопитството го отвежда в кухнята. Преломният момент за него е, когато отива да работи в Холандия. “Когато отидох в кухнята ме удари един аромат, аромат на качество”, споделя Илиан. 

В разговора ни, Благой и Илиан разказват повече за техния опит с жените и как ги подкрепят и разбират. Те отговориха на въпросите, които всяка жена би искала да зададе на мъжете.

Какво искат жените? За Благой това е въпрос, на който не просто не може да отговори, но и не трябва. “Ако си добър слушател и ако човекът до теб е адекватен, мисля че може да се разберете без да се налага да отговаряш на този въпрос”, смята той. 

Да насърчим жените да преследват мечтите си

Шеф Кустев съветва младите момичета и жени да гонят целите си, но да са търпеливи, защото нищо не става на момента. Той дава пример с MasteChef, където работи от първия сезон, но става част от журито чак в осми сезон. За него всяка професия, без значение в каква сфера е, трябва да започне да се практикува от рано. 

“Сякаш в опита си да дадем избор на жените, им отнехме този избор”, смята Благой. Той забелязва, че се робува на модата каква да бъде жената. Дали ако жените имаха свободен избор и никой не ги кара да правят или да не правят каквото и да е, много от тях щяха се ориентират към семейството?

В разговора ни ще чуете още:

• Кога жените се нуждаят най-много от подкрепа?

• Кои са нещата, които мъжете намират за секси?

• Домакиня или бизнес дама?


Целия разговор може да чуете в Soundcloud, Spotify и YouTube


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With:
Tags