HomeСЪБИТИЯРеволюция в грижата за бебешката кожа

Революция в грижата за бебешката кожа

бебешките

Революция в грижата за бебешката кожа

Опазването на околната среда е сред най-вълнуващите теми за милениал поколението. Това поставя категорията бебешки мокри кърпички на изпитание, защото концепцията за бързо оборотните стоки не кореспондира с принципите на устойчивост и екологичност. Не случайно, през последните години производителите се обърнаха към биоразградими материи и по-екологични процеси на производство. За марките без консерванти и с най-малко съставки, каквато са WaterWipes, преминаването към биоразградима материя на кърпичките беше дълъг и труден процес. Той завърши успешно, предлагайки на пазара бебешки мокри кърпички само с 2 съставки, от материи не съдържащи пластмаси и петролни деривати. Интересен е фактът, че все по-значима за потребителите става и страната на произход. Родителите гледат с лека скептичност към големите производствени пазари като Китай, Турция и Индия, където темата за оскъдно платения детския труд е много актуална. Продукти, произведени в Европейския съюз, се ползват с по-голямо доверие, защото регулациите и контрола са по-строги.

Родителите със стремеж да предоставят най-добрата грижа за децата си

Наличието на минимално количество съставки в продуктите се явява все по-ключово и важно. „Чети етикета“ като надслов се прилага вече не само за продукти от хранителния сектор. Но и към козметичните продукти, към които принадлежат бебешките мокри кърпички. Разбира се, всички мокри кърпички имат вода и много от водещите марки го изписват на опаковката. Но е от особено значение какво друго има освен вода. Наличието на много консерванти, химикали и добавени аромати, предразполага деликатната бебешка кожа към различни обриви, алергични реакции и чувствителност. Не случайно препоръката на специалистите е бебето да бъде почиствано само с вода, защото тя е най-подходящата и изчистена съставка за грижа за бебешката кожа. 

През 90-те години един баща се сблъсква с проблема подсичане и отчаяно се опитва да излекува малкото си дете. Когато обръща пакета мокри кърпички, който цялото семейство използва и вижда наличието на редица консерванти, сърфактанти, детергенти и добавени аромати, разбира, че там има много причини проблемът, с който се бори бебето да не изчезне. По онова време г-м МакКлъски работи във фабрика за памучни изделия. Той създава бебешки мокри кърпички с 99,9% вода и капка плодов екстракт. Оттогава до сега WaterWipes са бебешки мокри кърпички само с 2 съставки – вода и капка екстракт от семената на грейпфрут. 

На 1 капка от това да са бебешки мокри кърпички със 100% вода

Иновация, която е в изключителна полза за съвременните активни родители, които пътуват, излизат и взимат децата си навсякъде със себе се. След като създаде съвършен продукт, фокусът на компанията е върху устойчивото производство и опазването на околната среда. Цялата производствена база се захранва със зелена енергия. Растителната тъкан, използвана за производството на кърпичките, се добива от осъзнато засадени гори. 

Защото между това да избираш кое е най-добро за детето ти и кое е най-добро за околната среда, не бива да се прави разлика. Заповядайте на форум „Спокойни бебета“ 2024, на 9 март, в Международно Висше Бизнес Училище, за да научите повече за предимствата на WaterWipes.

бебе

Прочети още: Форум „Спокойни бебета“: От бременност до първи грижи


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: