HomeЗДРАВЕКак да облекчим запушения нос и синусите?

Как да облекчим запушения нос и синусите?

проблеми със синусите

Как да облекчим запушения нос и синусите?

Едно древно решение се завръща, за да ни избави от възпалените синуси. 

Случвало ли ви се е да не можете да отпушите носа си с дни? Дали от хрема или от алергия, това състояние е изключително неприятно. Ще ви разкажем малко повече за назалните промивки. Това е безопасен и лесен начин за изплакване на синусите. Може да помогне за облекчаване на симптомите, свързани с инфекция на синусите, алергии, настинка или други състояния на горните дихателни пътища. Назалните промивки са изключително удобен и бърз начин да се облекчите в домашни условия. В едно проучване пациенти с хронични проблеми със синусите извършват ежедневно изплакване на носа и наблюдават подобрение в тежестта на симптомите с повече от 60%.

Изплакване на синусите представлява придвижване на физиологичен разтвор (солена вода) през носните ви проходи, за да изчистите секретите и да отмиете остатъците и алергените. Това става със специална душ-бутилка, която може да закупите от аптеката. Ако никога преди не сте използвали този метод, процесът може да звучи неприятно. Но ползите и облекчението си заслужават, ако изпълните стъпките за безопасност. 

Как правилно да изплакнете синусите?

Важно е да се знае, че за да бъде ефективно едно лечение на инфекции на синусите се изисква първоначалното им изплакване. Никога не използвайте чешмяна вода, за да изплакнете носните си проходи – тя не е филтрирана или обработена и може да съдържа бактерии. За безопасно изплакване на синусите използвайте преварена чешмяна вода, която се вари до пет минути, охлажда се до стайна температура и след това се използва в рамките на 24 часа. Може да използвате и дестилирана или стерилна вода, която може да се купи в магазините.

  • Напълнете назалния душ с вода и една доза ClinSin за физиологичен разтвор и две дози за хипертоничен.
  • Дръжте главата си над мивка и без да я накланяте.
  • Внимателно изсипете или изстискайте разтвора в дясната си ноздра. Водата ще излезе през лявата ноздра.
  • Повторете от другата страна.
  • Внимателно издухайте носа си, за да отстраните останалата вода или слуз.

Кой не трябва да прави назални промивки?

Промиването на носа не е за всеки. Не трябва да го правите ако:

  • Ако вече имате възпаление и болка в ушите.
  • Имате натиск в едното или двете уши.
  • Носната лигавица е блокирала напълно проходимостта на носната кухина.

Какви са ползите от промиването на носа?

Промивките са евтин и лесен начин за облекчаване на неприятните симптоми, свързани с често срещани инфекции на горните дихателни пътища и алергии. Много хора, които опитат промиването с душ-бутилка, се чувстват по-добре само след една употреба. Проучванията показват, че деца и възрастни с алергии, които използват назална иригация, са подобрили симптомите до три месеца.

С ClinSin med, може да извършвате промивки с лекота в домашни условия. Опаковката съдържа пластмасов контейнер (назален душ) и 16 пакетчета с прах, който се използва за изплакване на носната кухина и параназалните синуси. 

Медицинското изделие ClinSin med може да се използва за приготвяне на изотонични и хипертонични разтвори. Всеки изотоничен разтвор естествено почиства носа от алергени, бактерии и вируси. Благодарение на своите осмотични свойства хипертоничният разтвор има освен почистващо и вазоконстриктивно действие върху лигавицата при инфекции, алергии (сенна хрема), възпалителни процеси и секрети на параназалните синуси. Продуктът е подходящ за деца на възраст над 12 години и възрастни. 

душ-бутилка
clinsin med
clinsin med

Добре ли е да правите промиване на носа всеки ден?

Добре е да правите промиване на носа веднъж или дори два пъти дневно, докато имате симптоми. Някои хора без симптоми използват промиването ежедневно или няколко пъти седмично, за да предотвратят инфекции на синусите или симптоми на алергия. Докато внимавате да почиствате контейнера правилно и използвате преварена или дестилирана вода, промиването на носа е безопасен ежедневен ритуал.

Натурпродукт работи само с оригинални специализирани продукти с високо качество и с добри позиции на световните пазари. Познати и любими на малки и големи.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: