HomeМОДАМетодът „сандвич“ или как да съчетаем по-лесно дрехите си?

Методът „сандвич“ или как да съчетаем по-лесно дрехите си?

Методът сандвич и дрехите

Методът „сандвич“ или как да съчетаем по-лесно дрехите си?

На прага на пролетта разкриваме предстоящите тенденции за пролет/лято 2024, както и полезни съвети и практики за стилни визии.

Слушай статията:

Всяка една жена отваряйки гардероба си казва – „Нямам какво да облека“. Въпреки че за мнозина това може да звучи като прищявка, всъщност това е проблем, но не защото няма дрехи, а защото няма правилните дрехи.

Много често купуваме импулсивно дрехи и аксесоари, които в последствие няма с какво да съчетаем. В един момент артикулите в гардероба ни се оказват различни по стил, цвят и кройка. В такива случаи става наистина трудно да съчетаем две напълно различни неща. Можем ли да се справим с този проблем и къде се крие тайната в това?

Галина е архитект по професия, но нейната страст към модата и стила превзема сърцето ѝ. Чрез My Style Stories, тя създава пространство, в което споделя и развива своята любов към модните тенденции и индивидуалния стил. Тя ще сподели с нас полезни съвети и трикове, за да можем по-лесно да съчетаваме облеклото си.

Как по-лесно да съчетаваме дрехите си в ежедневието?

„Първото основно нещо е да определим стила си и да изградим работеща спрямо личния ни стил и ежедневие функционална база. Това са елементи, които формират ядрото на нашия гардероб и които за всеки са индивидуални и зависят пряко от начина ни на живот. Вторият принцип е да залагаме на елементи основно в неутрална цветова гама, а именно черно, navy синьо, сиво, бяло, бежово, кафяво и техни нюанси. Това са цветове, които лесно се комбинират помежду си за всякакъв тип визии. Същевременно създават една универсалност в гардероба, неподвластна на тенденциите и променливата същност на модата.“, споделя Галина.

Какво е капсулен гардероб и как да го създадем?

Капсулният гардероб представлява съвкупност от стилове и цветове, които лесно се съчетават помежду си. Основната идея е фокусиране върху неутралната цветова палитра, като важен принцип е „качество пред количество“. Това означава инвестиране във висококачествени базови артикули. Такива, които позволяват разнообразни визии, като същевременно подчертават вниманието към детайлите на всеки елемент от гардероба.

„Изграждането на един такъв гардероб със сигурност отнема време, важно е да предприемем първата стъпка, а именно да се разделим с нещата, които вече не носим. Тези, които не отговарят вече на стила и ежедневието ни, да ги заменим с малко на брой, но качествени артикули, които да бъдат част от гардероба ни години наред. Този принцип ще ни спести постоянното залитане по тенденции, както и средства от необмислени покупки и ще реши ежедневния проблемен казус “Нямам какво да облека…”, подчертава Галина.

дрехи

Методът “сандвич”

Методът “сандвич”

Принципът за съчетаване на облеклото по метода “сандвич” е много популярен начин за изграждане на стилна и балансирана визия. Става въпрос за създаване на хармония в облеклото, както по отношение на цветовете, така и при съчетаване на кройки и текстури. Отправна точка неслучайно е “сандвичът” като краен резултат. Или иначе казано съчетаваме два елемента с един и същ цвят или текстура/кройка и добавяме контрастиращ елемент между тях. Пример за такива визии са – блуза + обувки в един цвят и пола/панталон в друг; чанта + обувки в един цвят и рокля/ блуза с панталон в друг.

Полезни трикове за съчетаване на дрехи

Галина подчертава, че има няколко полезни принципа, с които да съчетаваме. Първият е т.нар “правило на трите цвята”, което изключва комбинирането на повече от три цвята във визията. Друг принцип е color blocking-a, който е за по-смели дами, с афинитет към цветовете и умелото им съчетаване за постигане същевременно на хармония, контраст и динамика. Монохромните визии (съчетаване на елементи в близки нюанси на един цвят) също са популярен начин за създаване на балансирана визия с подчертана елегантност.

правило на трите цвята

Тенденции за пролет/лято 2024 в модата

„По отношение на цветовете, актуални през пролетно-летния сезон ще бъдат бяло, прасковено, жълто, червено, светлосиньо, бледозелено, пастелно лилаво. А тенденциите в облеклото включват – деним и велур, особено на почит идния сезон, високи талии, панталони тип “цигара”, блузи с голи рамена, “крака на показ” – къси поли, рокли и панталони.“, споделя Галина. 

Тази пролет се очаква да са на мода обувките с остър връх и тези с открита пета. Ако често си задавате въпроса как да организирате целия си арсенал от необходими (и по-малко необходими) неща в чантата си, сега е подходящият момент, тъй като големите „пазарски“ чанти ще бъдат ключова част предстоящия сезон.

В света на модата, където всяка жена среща предизвикателството „Нямам какво да облека“, предоставените съвети и тенденции предлагат вълнуващ поглед към създаването на стилна и функционална визия. Методът „сандвич“ и идеята за капсулен гардероб предоставят ръководство за хармонично съчетаване на цветове и стилове в ежедневието. За да ви помогнем да изградите класическия си пролетен гардероб, разгледайте наръчника по стил, който включва полезни съвети и насоки, над 300 подбрани артикули с активни линкове, подходящи за всеки бюджет, както и 20 визии за вдъхновение.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: