HomeИНТЕРЕСНОЩе се върне ли Селин Дион на сцената?

Ще се върне ли Селин Дион на сцената?

Селин Дион

Ще се върне ли Селин Дион на сцената?

Канадската певица Селин Дион остава „решена да се върне на сцената един ден“ и да „преодолее“ болестта си, съобщи АФП.

Корица: The Associated Press

Мегазвездата разкри през есента на 2022 г., че страда от рядка неврологична болест – синдром на скования човек. Неотдавна тя сподели, че преодоляването на това автоимунно заболяване „е едно от най-трудните преживявания в живота й“.

„Продължавам да се стремя да се върна на сцената един ден и да водя възможно най-нормален живот“, добави тя към снимка, на която позира усмихната с тримата си сина. Тя я публикува за Международния ден за повишаване на осведомеността за синдрома на скования човек.

В публикацията изпълнителката на „My Heart Will Go On“ припомня, че са изминали малко повече от две години, откакто нейните лекари са открили, че спазмите, които е получила, са продукт на синдром на скования човек. Ситуация, която я е накарала да има различна гледна точка на живота. Въпреки че днес вече е подложена на лечение, което ѝ помага да стане по-силна, тя премина през път на голяма несигурност, тъй като нито една терапия не беше ефективна.

„Много съм благодарна за любовта и подкрепата на моите деца, семейството ми, моят екип и всички вас!“ – пише още 55-годишната певица.

Селин Дион на церемонията за наградите „Грами“

Селин Дион излезе на сцената на церемонията за наградите „Грами“ в Лос Анджелис в началото на февруари, за да връчи наградата за албум на годината на Тейлър Суифт. Тя беше аплодирана бурно от публиката. Според международни източници Дион присъства на тази церемония, за да демонстрира на други хора, които страдат от същия синдром, че могат да продължат живота си, тъй като това автоимунно разстройство не ги инвалидизира напълно.

Последният концерт на Селин Дион беше в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. След това световното ѝ турне беше прекъснато от пандемията от COVID-19. А от 2021 г. тя страда от кризи на синдрома на скования човек. Този синдром засяга около един човек на милион, като причинява остра болка и затруднения в движението.

В края на февруари „Амазон прайм видео“ обяви, че предстои пускането на документален филм за певицата – „Аз съм Селин Дион“, в който тя цели да повиши осведомеността за заболяването си.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: