HomeЗДРАВЕРазкрийте мистериите на атопичния дерматит

Разкрийте мистериите на атопичния дерматит

майка и дете

Разкрийте мистериите на атопичния дерматит

„Училището за атопичен дерматит е още една допълнителна възможност да обясним подробно на родителите за естеството на това хронично заболяване“, споделя проф. д-р Здравка Демерджиева.

Училище за пациенти и родители на деца с атопичен дерматит ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда на 21 март, четвъртък. Събитието, организирано от Клиниката по дерматология и венерология и Фондация Екзема България, ще се състои от 18:30 часа в Аула „Токуда“ на етаж 9. Лекции ще изнесат водещите дерматолози в страната проф. д-р Николай Цанков, проф. д-р Здравка Демерджиева, проф. д-р Развигор Дърленски. Темата за храненето при пациенти с атопичен дерматит ще бъде представена от доц. д-р Теодора Дърленска. Входът за събитието е свободен. Не е необходимо предварително записване. 

„Училището за атопичен дерматит е още една допълнителна възможност да обясним подробно на родителите за естеството на това хронично заболяване. Отглеждането на децата с атопичен дерматит има специфика и много препоръки, които е лесно да се спазват от родителите. Освен това има и нови терапии, които е добре да бъдат разяснени на пациентите“, заяви проф. д-р Здравка Демерджиева, началник на Клиниката по дерматология и венерология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Атопичният дерматит е сериозно дерматологично и системно заболяване на целия организъм, което, нелекувано адекватно, постоянно и навреме, може да прерасне в сериозен здравословен проблем и при децата, и при възрастните. Заболяването се проявява през първите години след раждането. Има променлив характер, протича с периоди на обостряне и затихване и се отразява върху качеството на живот при малките деца и техните родители. Честотата на атопичния дерматит е около 25-30% в Европа, като напоследък се увеличава. Счита се, че това е болест на цивилизацията.

ПРОГРАМА

18:30 часа 

Атопичният дерматит – минало и бъдеще

Проф. д-р Николай Цанков

18:45 часа

Ежедневието на детето с атопичен дерматит – митове и реалности

Проф. д-р Развигор Дърленски

19:00 часа 

Високопланинско климатолечение и мястото му в терапията на атопичния дерматит

Проф. д-р Здравка Демерджиева

19:15 часа

Хранене при пациенти с атопичен дерматит

Доц. д-р Теодора Дърленска

19:30 часа

Дискусия

атопичен дерматит

банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: