HomeСРЕЩИЛокализация на Е-търговия като ключ към успеха

Локализация на Е-търговия като ключ към успеха

локализация

Локализация на Е-търговия като ключ към успеха

„Като възприемат локализацията на електронната търговия, фирмите могат да се позиционират като глобални играчи, да се възползват от неизползваните пазарни възможности и да проправят пътя за устойчив успех в един все по-взаимосвързан свят“, казва Силви Нунез.

Силви Нунез е преводач от английски на испански език. Специализира в многоезична SEO оптимизация и е съосновател на агенция за локализация, която помага на компании, които искат да разширят дейността си на нови пазари. Като съосновател на Optimational основната цел е да помага на марките да подобрят своята видимост онлайн чрез персонализирани стратегии за многоезично съдържание. Нейната роля се простира до оформянето и прилагането на бизнес стратегиите на Optimational, за да допринесе за техния растеж и успех. Тя също така съветва управителния съвет относно по-нататъшния напредък в стратегическата насока на компанията. Щастливи сме да обявим, че тя ще бъде част от Balkan eCommerce Summit 2024 като лектор. Ето какво сподели тя:

Кое е най-важното послание, което бихте искали да предадете на аудиторията на Balkan eCommerce Summit 2024?

Основното ми послание към аудиторията на Balkan eCommerce Summit 2024 е трансформиращата сила на локализацията на електронната търговия. На днешния глобален пазар разбирането и задоволяването на разнообразните културни и езикови предпочитания е не просто изгодно. То е задължително за устойчив успех. Като възприемат стратегии за локализация, предприятията могат да отключат нови пазари, да изградят по-силни връзки с клиентите и в крайна сметка да стимулират растежа. 

Защо локализацията на електронната търговия е важна за бизнеса?

Локализацията на електронната търговия стои като крайъгълен камък за растежа на бизнеса и разширяването му на международните пазари. Отвъд ползите на повърхностно ниво, като преодоляване на езиковите бариери и подобряване на достъпността, локализацията фундаментално трансформира начина, по който фирмите взаимодействат с глобалната си аудитория. Не става въпрос просто за превод, а за създаване на автентични преживявания, които намират отклик в различните култури. Вдъхват доверие и стимулират конверсиите. Като възприемат локализацията на електронната търговия, фирмите могат да се позиционират като глобални играчи, да се възползват от неизползваните пазарни възможности и да проправят пътя за устойчив успех в един все по-взаимосвързан свят.

Как продължавате да растете и да се развивате професионално в постоянно развиващата се област на цифровия маркетинг и електронната търговия?

В динамичния пейзаж на цифровия маркетинг и електронната търговия непрекъснатото учене и адаптиране са от първостепенно значение. Приоритет за мен е професионалното развитие чрез непрекъснато обучение, следене на тенденциите в бранша, участие в конференции и работа в мрежа с колеги експерти. Освен това активно търся възможности за прилагане на нови стратегии и технологии в реални условия, като експериментирам с иновативни подходи и измервам тяхното въздействие. Като възприемам нагласата за растеж и оставам гъвкава пред лицето на промените, гарантирам, че моите умения и знания остават актуални и ефективни за постигане на бизнес успех в тази постоянно развиваща се област.

Сблъсквали ли сте се със значителни предизвикателства в кариерата си и ако да, как сте ги преодолели?

По време на кариерния си път съм се сблъсквала със значителни предизвикателства, особено с постоянно променящия се пейзаж на цифровия маркетинг и електронната търговия. Адаптирането към актуализациите в алгоритмите на търсачките, интегрирането на нови технологии и навигирането в сложността на междукултурната комуникация бяха постоянни препятствия. За да преодолея тези предизвикателства, давам приоритет на непрекъснатото учене, посещавам събития в бранша и развивам устойчивост, за да подхождам към препятствията като към възможности за растеж. Приемайки промяната и използвайки опита на колегите си, се справих с тези трудности, като станах по-силна и по-умела в динамичния свят на цифровата търговия.

Какъв съвет бихте дали на някой, който започва работа в областта на маркетинга и SEO, въз основа на собствения си опит?

Моят съвет към някой, който започва пътешествие в сферата на маркетинга и SEO, е да култивира любознателен начин на мислене и да приеме ученето през целия живот. Бъдете в крак с тенденциите в бранша, алгоритмите и най-добрите практики чрез непрекъснато обучение и работа в мрежа. Освен това не подценявайте силата на практическия опит. Търсете стажове или позиции на начално ниво, за да придобиете практически знания и прозрения. Останете адаптивни и устойчиви пред лицето на предизвикателствата, като знаете, че експериментите и неуспехите са основни компоненти на растежа. И накрая, дайте приоритет на изграждането на силни взаимоотношения с колеги и ментори, които могат да ви предложат насоки, подкрепа и ценни гледни точки по време на професионалния ви път.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: