HomeПОДКАСТКак да приложим биохакинг за здраво тяло?

Как да приложим биохакинг за здраво тяло?

Ваня Василева биохакинг

Как да приложим биохакинг за здраво тяло?

Подкаст рубриката „Феерия за твоето тяло“ е съвместен проект на Дамски фитнес „Феерия“ и MADAMSKO. В еп. 5 треньорът Ваня Василева споделя за триковете, които са част от биохакинга и както всъщност означава той.

Какво е биохакинг?

Оказва се, че биохакингът не е нова откритие, а датира от стотици години. Хората винаги са се стремяли да подобрят външния си вид и здравето си. Биохакинг е термин, използван за описване на различни съвети и трикове за подобряване на способността на тялото да функционира при максимална производителност. И може би дори да удължи живота на човека. Въпреки че някои практики на биохакинг може да изглеждат екстремни, като медитация и периодично гладуване са доста обичайни и изпитани във времето, с обширни изследвания, подкрепящи тяхното използване. Почти всяка тактика може да се счита за биохакване, ако човек я използва с цел да подобри биологията си по някакъв начин.

Много хора използват биохакинг без да осъзнават, че го правят. Примери за такива трикове са така известните “fasting” и контрастните душове. Част от биоханга е и да си направим биохимични и генетични изследвания и да съобразим храненето си с резултатите.

“Смисълът на биохакинга е да можем да бъдем много по-дълго време здрави с оптимална работа, освен да бъдем и много дълго време красиви”, споделя Ваня.

Тя няпомня, че при жените “хакването” се случва естествено от момента, в който настъпи първата менструация до излизането от менопауза. Във всичките тези години, жените се стараят да хакват тялото си, така че то да ни служи независимо от ежемесечния цикъл. 

“Жените трябва да се опитат да разберат тялото си, неговите необходимости, да използват нововъведенията и развитието в медицината.”

Как да увеличим биологичната си възраст?

MADAMSKO и Дамски фитнес клуб ФЕЕРИЯ организират семинар на тема “Как да увелим биологичната си възраст?” в дните на най-голямото изложение в бюти индустрията на Балканите – “Арена на красотата”. Изложението ще се проведе от 26 до 28 април в Интер Експо Център София. Заповядайте на събитието на 27 – ми април от 11:00 часа, където ще потърсим отговори на въпросите:

Как да увеличим качеството на живота си напред във времето?

Какви са средствата и методите за дълъг живот с високо качество?

В епизода Ваня отговаря и на въпросите:

•Можем ли да спрем биологичния си часовник?

•Кои са някои от основните принципи на биохакинга, които можем да приложим в ежедневието си?

•Практични съвети за подобряване на качеството на съня

Целия разговор може да чуете в SoundcloudSpotify и YouTube


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required

Share With: