HomeКРАСОТАКак IT преобразява бюти индустрията

Как IT преобразява бюти индустрията

бюти индустрия

Как IT преобразява бюти индустрията

В епохата на цифрова революция технологиите изменят всички сфери на живота. Бизнесът търпи най-бързата трансформация досега. Бюти индустрията не прави изключение. Дигитализацията и иновациите изменят начина, по който се привличат нови и се задържат стари клиенти.

arena of beauty

Достъпът до ценна информация е от решаващо значение за развитието на всяко предприятие. Клиентската база е ключът към успеха. Бизнесите в естетичния бранш се съревновават за вниманието на клиентите, използвайки различни технологии, като интернет и социални мрежи, например Instagram, Facebook и Tik Tok. За да бъдат конкурентни на пазара, те трябва да се адаптират и дигитализират, за да не бъдат „смазани“ от останалите в този ресор. Трябва да са способни да събират, обработват и използват клиентската си база възможно най-ефективно, за да позиционират устойчиво бранда си на пазара. Софтуер Fitsys им позволява не само да задържат текущите си клиенти, като ги превърнат в лоялни, но и да достигнат до нови.

 Fitsys

Софтуерно решение като Fitsys може да оптимизира голяма част от процесите и да спести много човекочаса труд, съответно пари. Реален пример от практиката е център за красота, в който всички операции по записване, редактиране и отменяне на часове се извършваха от администратор. Неговото работно време беше почти изцяло ангажирано от кореспонденция по телефон, имейл, Месинджър и Viber.

Поради плътната заетост и непрестанно звънящите телефони, същият обслужваше изключително набързо клиентите в центъра. След въвеждане на програмата и онлайн записване на часовете, времето прекарано в комуникация за записване, редакция и отписване на часовете на оператора се оптимизира с 80%. Време, в което той може да обърне качествено внимание на клиентите на място в обекта, като ги обгрижи с нужното отношение. Това създава у клиента емоционална привързаност, чувството, че е важен и е предпоставка да го превърне в лоялен клиент. 

Друг пример за оптимизация от практиката е апаратен център, в който терапевтите прекарваха значително количество време в ровене по клиентски картони и папки, за да открият параметри и информирани съгласия от предходни посещения. След въвеждане на Fitsys всички исторически данни от посещенията на клиентите + снимки, документи и забележки се визуализират с един клик в дигиталното клиентско досие. Терапевтите разполагат с повече време за самия клиент, в което да обясняват спокойно за други процедури и да препоръчват продукти за домашна грижа. Продажбата на продукти в обекта се увеличи чувствително.

Спестено време от оперативни дейности

Косвено предимство е спестеното време от оперативни дейности. То може да се използва за обучения и повишаване квалификацията на служителите, за да предложат по-добро качество на услугите. Или вложено в изготвянето на маркетинг кампании, които да генерират нов клиентски поток.

Използването на CRM (Customer Relationship Management) система за управление на бизнеса подобрява привързаността към бранда. Fitsys позволява автоматизирана комуникация, като изпращане на поздрав за рожден ден, напомняне за предстоящ час и информация за актуални и атрактивни промоции и нови процедури. Така бизнесът поддържа високо ниво на ангажираност с клиентите.

Софтуерът дава възможност на бизнеса да върне „заспалите клиенти“ (такива, които са спрели вече да посещават обекта по различни причини). Клиент на Fitsys- фризьорски салон е направил кампания пусната към филтрирани клиенти, които са спрели да посещават обекта от 1 година със специална оферта. Той успява да запълни графиците си значително с тях.

Бюти индустрията е на кръстопът между традицията и иновацията. Бизнесът трябва да се адаптира и да приеме новите технологии. Така ще процъфтява в ерата на цифровата революция. Fitsys предлага интелигентни решения, които помагат на бизнеса да бъде успешен.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: