HomeМОДАТенденцията “без панталони” завладя света на модата

Тенденцията “без панталони” завладя света на модата

Без панталони

Тенденцията “без панталони” завладя света на модата

В света на модата, иновацията и смелостта винаги са играли ключова роля в дефинирането на нови тенденции. Един от последните модни експерименти, който забелязахме е явлението „без панталони“. Знаменитости и дизайнери официално обявиха тенденцията без панталони за най-желаната визия през сезона.

Слушай статията:

Тази тенденция може да звучи налудничево, но всъщност не е буквална и не предполага отказване от панталоните напълно. По-скоро представя носенето на толкова къси панталонки, че те почти не се забелязват под блузата. В някои случаи това може да бъде дори бельо с висока талия. Тази смела тенденция вече е запълнила не само червените килими, но и ежедневния гардероб на множество знаменитости като Хайли Бийбър и Кендал Дженър. 

Носенето на ултра къси панталони е тренд, завърнал се от миналото. Бихме го нарекли дори ретро, защото тенденцията се появява за първи път през 50-те години и оттогава се завръща веднъж на няколко години.

През 80-те и 90-те тенденцията продължава с Chanel, Jean Paul Gaultier и Alexander McQueen, които качват модели без панталони по подиумите. Тя претърпява много повторения, като Dior и Miu Miu се присъединиха в началото на 2000 г.. През 2012 г. Майли Сайръс избра само блейзър Jean Paul Gaultier и обувки на ток в черно и бяло за червения килим на Billboards Music Awards.

модел по бельо

Постепенно този тренд се пренася в наши дни

Първо дойде бумът на късите шорти. Спортните панталони царуваха по време на пандемията. Когато момичетата отново започнаха да излизат, плисираните мини поли бяха на мода. Знаменитости като Кендъл Дженър и Хейли Бийбър пренесоха тенденцията от червените килими и подиумите на улицата и в ежедневието си. Бела Хадид направи изявление, като излезе без панталони в града, докато небрежно яде парче пица. Кендъл облече невероятно дългите си крака в полупрозрачен чорапогащник Calzedonia, с черно бельо, черни обувки и тъмносин пуловер Bottega Veneta. И съвсем наскоро видяхме Марго Роби да подражава на тенденцията на червения килим на афтър партито на Оскарите, облечена в златист ретро корсет на Mugler.

Снимки: Getty Images

Лесно ли се носи?

За популярните личности, особено извън България, тази тенденция предлага възможност за креативност и изразяване на индивидуалността. Въпреки че може да изглежда като необичайно решение, „без панталони“ се оказва удобна, модерна и лесна за адаптиране тенденция. Дали е практично и социално приемливо за всички случаи? Определено не. Но е чудесна възможност да излезете от коловоза на стила си. 

Ако се чудите дали да опитате подобна визия, то следващите топли месеци са чудесен момент. Ако не искате да излезете от дома си по бельо, може да експериментирате със супер къси шорти и мини поли. Друг вариант е да ги съчетаете с тънък чорапогащник. Чорапогащниците са едно от най-непривлекателните имена за дреха, изобретявани някога. Но те са във възход от няколко сезона, след като изчезнаха почти изцяло от много гардероби. Изобретени през 1959 г. от Алън Гант-старши, който ги нарече „чорапогащници“, те може би са революционизирали основните облекла, като премахнаха колана, жартиера и чорапите. Предлагаме ви и да балансирате малкото долнище с голямо горнище. Например обемен пуловер, пъхнат в долнището. Добавете изящна чанта, балерини и аксесоари.

Ако има нишова микро-тенденция, която изведнъж започва да се появява навсякъде, Бела Хадид вероятно има нещо общо с това. Тя подходи към тенденцията без панталони по по-небрежен начин, докато беше в Ню Йорк миналата година. Носеше своите бели къси шорти, кожено състезателно яке и любимите Ugg ботуши на TikTok — още една причина те да са разпродадени навсякъде. 

Бъдете смели и се чувствайте удобно в кожата си!  


Прочети още: 7 тенденции при обувките тази пролет

банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: