HomeИНТЕРЕСНОЛунен календар за април: Очакват ни промени

Лунен календар за април: Очакват ни промени

лунен календар април

Лунен календар за април: Очакват ни промени

Месец април ще донесе на много от нас емоции, обърквания и съдбоносни събития. Месецът започва с ретрограден Меркурий от 2 април, който ще продължи до 25 април, но влиянието му се усеща няколко дни преди и няколко дни след. 

Слушай статията:

Период на ретрограден Меркурий

В този период може да очакваме затруднена комуникация, повече стълкновения по пътищата, обърквания при документи или в пътуване. Техниката е на свое мнение и от нас ще се изисква повече търпение. Съвсем не е толкова страшно, случва се няколко пъти в годината и този период има своите ползи. Благоприятно е да се обърнем към себе си, да се върнем към стари курсове, обучения, недовършени неща. Да изчистим телефона от снимки, компютъра от файлове, имейла от излишните съобщения, дома от вещи, които не ползваме. Хората родени с ретрограден Меркурий минават много по-лесно през този момент, защото те живеят с тази енергия, за тях тя е съвсем естествена и света се нормализира през това време. 

Затъмнения по оста Овен – Везни

В разгара на коридора на затъмнения по оста Овен – Везни ще бъде на дневен ред темата за нашите партньорства и отношения. Както и  умението ни да поддържаме хармония и да знаем кога трябва да поставим себе си на първо място.

С новолунието в Овен на 8 април от 21:20 ще наблюдаваме второто от двете затъмнения – слънчевото. То ще задейства в нас импулс и желание да действаме, но все пак това е период, в който се препоръчва повече да наблюдаваме и обмисляме, защото взетите решения могат да се окажат съдбоносни. Затъмненията са нещо като асансьор, който бързо ни изкачва там където трябва да сме. След като преминат нищо вече не е същото. Макар и много интензивни е неочаквани събитията, които се случват преподреждат живота ни по един предопределен начин и накрая всичко е за добро.

На 24.04 в 02:48 настъпва пълнолунието в Скорпион, което ще нажежи страстите последно преди да си отдъхнем и живота да се върне в своя ритъм. По време на пълнолуние чувствата са ярки и в знака на Скорпиона стават твърде интензивни. Знакът на Скорпион се свързва с птицата феникс и трансформацията. Приемете настъпилите промени и си позволете да се трансформирате. 

Дните за провеждане на лунна диета през април са:

02 април 2024 – 06:15

08 април 2024 – 21:23

15 април 2024 – 22:14

24 април 2024 – 02:51

Лунната диета представлява 24 часово гладуване, което започва от началния час на всяка фаза или от съответният час посочен по-горе. През това време приемаме само течности – чай, вода, може и пресни сокове. Това е моментът, когато Луната максимално ни съдейства за пречистването на организма и отвеждането на токсините чрез течностите. Ефективността ѝ е доказана, бързо се свиква с нея и при продължително прилагане дава невероятни резултати. 

Най-добрите дни за подстригване през април са:

9 април 2024 след 14:23

10 април 2024 

10 април 2024 

16 април 2024 след 12:36

19 април 2024 

28 април 2024 след 12:37

Не ви съветвам да предприемате бизнес начинания през април, тъй като много вероятно да има грешки и нещата да не вървят гладко, но все пак ако имате важни начинания може да използвате благоприятните дати от лунния календар – 17 и 22 април.

Относно пазаруването също бих ви посъветвала да се въздържате, за да не се окаже, че закупената стока има дефект или не е това, което очаквате. За неотложни покупки може да се възползвате от помощта на Луната през 12 и 17 април.

Особено внимателни бъдете с всичко, което казвате от 10:28 на 14 април до 11:30 на 15 април, защото всичко изречено на глас може да стане истина. Това важи както за лошите така и за хубавите неща, затова правете хубави пожелания и говорете само добри неща, които искате да дойдат в живота ви. 

Защо лунният календар ни влияе? На всички е известно, че от Луната зависят приливите и отливите. Тоест от нея зависят океаните – най-голямата вода на планетата. Знаем също, че човешкият организъм се състои от около 60% вода. От тук можем да направим извода, че след като луната влияе на водата влияе и на нас тъй като в голяма степен ние самите сме вода. Следвайки лунният календар ние не правим нищо по различно от това да влезем в крак с лунните ритми и съответно в хармония с природата. Нещата в живота ни започват да се случват с повече лекота и да ни носят желаните резултати и благоприятно развитие. 

Научете повече за лунните влияния в Astromooncalendar

наделина

Наделина Павлова е инж. еколог, но нейната страст е астрологията и лунният календар. Тя учи астрология към московската астрологична академия в България. Също така е преминала редица курсове свързани с взаимоотношения и лично щастие.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: