HomeПОДКАСТМарион Дърова за съвременния танц и пърформанс

Марион Дърова за съвременния танц и пърформанс

Марион

Марион Дърова за съвременния танц и пърформанс

В новия епизод на подкаста “Madamsko представя” имаме удоволствието да ви срещнем с талантливата хореографка Марион Дърова, която ще бъде част от международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ тази година, на който MADAMSKO е медиен партньор. 

В разговора ни Марион Дърова разказва как е поела по пътя на хореографията. Защо е избрала да учи философия, след което записва театрална режисура в НАТФИЗ. Освен като хореограф, Марион е и преподавател в театралния колеж „Любен Гройс“, където споделя своята страст и познания с бъдещите таланти в областта на танца и театъра.

Марион, която беше отличена с престижния ИКАР, споделя как това признание е било важно за нея. ИКАРА е не просто признание, а сигнал, че усилията ѝ и творчеството ѝ са били забелязани и оценени от обществото. Въпреки това, тя споделя и промяната в перспективата си през годините. Докато в началото на кариерата си е амбицирана да бъде забелязана, сега открива удоволствието от простите неща и вече не се стреми активно да бъде призната от всеки.

Антистатик

Ще видим представление на Марион на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”. 17-тото издание на фестивала ще се проведе от 16-ти до 19-ти май.

В разговора ни ще чуете още:

•Най-вълнуващият или запомнящият се момент от твоята кариера?

•Какво е било най-голямото предизвикателство?

•Как може да се привлече по-широка аудитория към съвременния танц?•Как може да се привлече по-широка аудитория към съвременния танц?

Целия разговор може да чуете в Soundcloud, Spotify и YouTube


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: