HomeКУЛТУРАКонкурс в подкрепа на българското съвременно изкуство

Конкурс в подкрепа на българското съвременно изкуство

конкурс most

Конкурс в подкрепа на българското съвременно изкуство

На 15 април 2024 г., галерия Vivacom Art Hall „Оборище“ 5 ще бъде домакин на старта на седмото издание на конкурса MOST.

Конкурсът е единствен по рода си, фокусиран изцяло върху български автори. Той има за цел да насърчи новаторството и да предостави платформа за изява на български артисти както от страната, така и от чужбина. Събитието не само предоставя възможност за творческо изразяване. Той подпомага професионалната реализация на участниците на местно и международно ниво.

Всяка година конкурсът привлича над 200 български художници, които изпращат своите творби за участие. Сред лауреатите на конкурсите до момента са вече утвърдени и разпознаваеми художници: Светлана Якова, Хейди Ефрат, Давид Йоан, Татяна Харизанова, Мика Сав, Трендафила Трендафилова и много други.

Vivacom Art Hall Oborishte 5 и „Инвестбанк” АД имат удоволствието да ви поканят на пресконференция по случай старта на седмото издание на конкурса MOST на 15.04.2024 г от 17:00 часа в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5.

Условия за участие в MOST:

1.     Артист, работещ във всички сфери на съвременното изкуство, пребиваващ на територията на страната или в чужбина;

2.     Завършено образование по изкуства или понастоящем, възпитаник на училище по изящни изкуства е предимство;

3.     Да няма договорености с други частни галерии към настоящия момент;

Ето и как да участваш:

Попълни формуляр за себе си и прикачи портфолио (15-20 бр. снимки: описани, със заглавие, размер и година на създаване, създадени през последните 3 год. в дигитален формат.) Формулярът може да бъде изтеглен от страницата ни vivacomoborishte5.com и oт ТУК

*Срокът за подаване на конкурсните проекти: 15 април до 15 май 2024 г.

Награди:

1.     Провеждане на съвместна изложба на четирима финалисти в Салонната зала на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, като всеки артист ще представи по 5 бр. свои произведения. На оценените автори ще бъде предложен и професионален арт маркетинг, който да работи за правилното им позициониране на българския и на световния арт пазар. Ще бъдат активно промотирани от галерията в рамките на събитието и ще им бъдат организирани срещи с колекционери и дискусии с арт любители.

2.     Инвестбанк, като партньор на 5-тото, 6-тото и 7-мото издание на MOST ще определи свой победител и ще работи с него по създаването на различни креативни проекти.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: