HomeКУЛТУРАОткриват изложба в памет на Ани и Явор с техни творби

Откриват изложба в памет на Ани и Явор с техни творби

ани и явор

Откриват изложба в памет на Ани и Явор с техни творби

В памет на Ани и Явор, чийто живот беше отнет на бул. „Сливница“ на 8 май 2023 г.

На 16 април от 17:30 ч. в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“ – Галерия на открито, ще бъде открита изложбата „Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“. Изложбата е създадена в памет на Ани и Явор, чийто живот беше отнет на 8 май 2023 г., докато пресичаха пешеходна пътека на бул. „Сливница“.

В каузата ще се включат популярни български лица

На откриването ще участват познати лица от обществения живот на столицата – актьорът Алек Алексиев и част от екипа на NO BLINK, Елена Радева, представител на ABLE Mentor – програма за индивидуално менторство на ученици, в която участваха Ани и Явор, Ирина Кирякова – психотерапевт, преподавател и писател, Ана-Мария Стоилова – писател  и психотерапевт, Румен Дунев – автомобилен състезател и Председател на БФАС, представители на институциите, представители на НПО и близки на Ани и Явор, които ще отправят важни послания за пътната безопасност, за ценността и смисъла на живота, за любовта и красотата, за споделянето, за изкуството. След официалната част събитието ще продължи с благотворителен концерт. В каузата ще се включат популярни български изпълнители – Графа, Свилен Ноев от група Остава и Дара Екимова.

Ани и Явор бяха невероятни творци

Ани и Явор бяха невероятни творци, които напуснаха този свят твърде рано. Техният талант и вдъхновяващите им творби ще бъдат показани в Галерията на открито пред Народния театър. Ани беше посветена на изобразителното изкуство и бе истински майстор на татуировките, вярвайки в това, че всяка линия може да разкаже история. В продължение на повече от година тя ръководи успешно свое студио за татуировки „Snakehead Tattoos“ в сърцето на София. Явор, от своя страна, беше виртуозен фотограф, който умееше да улавя вълшебството на момента във всяка своя снимка.

Ани

явор

В рамките на 28 табла ще видите творби на Ани – Серия „Очи“ и фотографии на Явор, заснети по време на пешеходните обиколки на блогърите от „По стъпките“. На всяко от таблата, освен произведенията на двамата влюбени, ще видите послания, свързани с изкуството и любовта, както и кратки разкази от техния творчески път.

Подбраните творби са свидетели на любовта и таланта им, а целта е да продължим да споделяме с обществото техните идеи, страсти и усещания, за да запазим жива паметта за тях чрез изкуството им.

Каним ви да споделим заедно емоции, вдъхновение и спомени за двамата творци, които оставиха незабравим отпечатък в сърцата на мнозина. Изложбата ще бъде открита за посетители до 30 април 2024 г.

Изложбата се организира от семействата и близките на загиналите Ани и Явор и се осъществява с подкрепата на Столична община.

изложба


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: