HomeМОДАФилмът, който разкрива последиците от бързата мода

Филмът, който разкрива последиците от бързата мода

филм разкрива

Филмът, който разкрива последиците от бързата мода

Филмът разкрива токсичната фирмена култура на марката Brandy Melville, популярна сред тийнейджърките, и глобалните последици от масово произвежданите дрехи, известни като „бърза мода“. „Нетолерантна мода: Brandy Melville“ е в онлайн стрийминг платформата HBO Max.

brandy hellville

В началото на ерата на Tumblr през 2010 г. Brandy Melville се превърна в задължителна марка дрехи за младите момичета по целия свят. Чрез пресметливо присъствие в социалните медии, популяризиране на недостижима естетика, кампании в Instagram с участието на служители и избрани „момичета на Brandy“, марката става популярна сред тийнейджърките, които носят миниатюрните дрехи „един размер пасва на повечето“. Brandy Melville бързо се разрастват и имат близо 100 магазина в над 15 държави и над 80 града по света. Интервютата с бивши служители и модни специалисти, както и тревожните разкази на бивши ръководители обаче разкриват тревожна токсична работна среда. Както и дискриминационни методи за набиране на персонал в компанията и хвърлят светлина върху бизнес, който процъфтява, като задава невъзможни стандарти за красота в социалните медии и в реалния живот за своите клиенти и служители.

Масово произвежданата бърза мода

Зад кулисите се крие среда на предполагаеми дискриминационни работни практики, която въпреки това не пречи на компанията да процъфтява заради желанието на младите момичета да се впишат в естетичните рамки на Brandy Melville. Разширявайки фокуса си, филмът разглежда широкообхватните последици от масово произвежданата бърза мода от Brandy Melville и други модни марки. Както и влиянието на повишеното потребление и производство на евтини дрехи върху околната среда. Пътувайки до Акра, Гана, дестинация за отпадъци от текстил, който в крайна сметка замърсява сметищата и водите, “Нетолерантна мода: Brandy Melville” разкрива широка спектър на експлоатация в рамките на глобалната модна индустрия.

дрехи


Във филма освен бивши служители и ръководители на Brandy Melville, участват още: Разследващият журналист Кейт Тейлър; бившият моден редактор на Teen Vogue Алиса Харди; Лиз Рикетс, Сами Отенг и Клои Асам от The Or Foundation; главният изпълнителен директор на Remake Advocacy Group Аиша Баренблат; Матео Бифони, кмет на Прато, Италия; главният изпълнителен директор на Textile Exchange Клер Бергкамп; и изпълнителните директори на Manteco s.p.a. Матео Мантеласи, Марко Мантеласи и Франко Мантеласи. Режисьор на филма е Ева Орнър, а продуценти са Джонатан Чин и Саймън Чин от Lightbox.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: